aandoening

Aangezichtspijn

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Aangezichtspijn
Er zijn veel oorzaken van hoofdpijn. U kunt bij de pijnbestrijding polikliniek terecht als u weet waar de pijn vandaan komt. De pijn kan bijvoorbeeld vanuit problemen met de ogen komen, vanuit problemen met de tanden of het kaakgewricht, vanuit de nekspieren of vanuit geïrriteerde zenuwen.  

Aangezichtspijn

Aangezichtspijn is hevige pijn aan het gezicht, veroorzaakt door irritatie aan de  drielingzenuw (nervus trigeminus). De pijn zit meestal aan 1 kant van uw gezicht en duurt vaak seconden tot minuten. U voelt de pijn bijvoorbeeld bij kou, bewegingen van het gezicht en het aanraken van de huid.

Vormen van aangezichtspijn

Er zijn verschillende vormen van aangezichtspijn. Bij acute aangezichtspijn is de pijn er plotseling. Bij chronische aangezichtspijn komt de pijn steeds terug en heeft u er meer dan 6 maanden last van. U kunt dan last hebben van pijnaanvallen (typische aangezichtspijn) of de pijn is er altijd (atypische aangezichtspijn).

Behandeling aangezichtspijn

Aangezichtspijn kan behandeld worden met speciale zenuwmedicatie. Of er kan met behulp van röntgenonderzoek een gerichte pijnbehandeling plaatsvinden: Radio Frequente behandeling van de Nervus trigeminus. Dit is de zenuw die zorgt voor het gevoel in het gezicht. Daarbij behandelen we de kern van de zenuw via een elektrode met warmte. Deze stroombehandeling beïnvloedt de pijngeleiding van de zenuw. Zo wordt de zenuw minder gevoelig voor pijnprikkels.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6287
  • Route 32

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven