behandeling

Aangezichtspijn Sweet behandeling

golf
 1. Home
 2. Aandoening & behandeling
 3. Aangezichtspijn Sweet behandeling
Aangezichtspijn is hevige pijn aan het gezicht. We kunnen dit behandelen met de Radio Frequente stroombehandeling. Hierbij wordt de kern van de zenuw via een elektrode met warmte behandeld.

Voorbereiding

 • Bij de behandeling gebruiken we röntgenstraling. Bent u (misschien) zwanger? Geef dit van tevoren aan ons door. De straling kan namelijk schadelijk zijn voor uw baby.
 • Gebruikt u een bloedverdunner? Dan moet deze voor de behandeling worden gestopt. Overleg dit met de arts die de bloedverdunner heeft voorgeschreven.
 • Als u andere medicijnen gebruikt, kunt u die gewoon innemen.
 • Laat ons voor de behandeling weten of u overgevoelig bent voor jodium, latex, pleisters, contrastvloeistof of verdoving.
 • U moet voor de behandeling nuchter zijn. Dit betekent dat u 6 uur van tevoren niet meer mag eten en tot 2 uur van te voren alleen nog water, zwarte koffie of thee mag drinken.
 • Vertel ons ook of u ziek bent of koorts hebt op de dag van behandeling. De arts beoordeelt of de behandeling kan doorgaan, of dat u een nieuwe afspraak moet maken.
 • Na de behandeling mag u niet actief deelnemen aan het verkeer omdat u duizelig kan zijn, tintelingen kan hebben of slap op de benen kan zijn. Zorg er daarom voor dat iemand u komt ophalen.

De behandeling in stappen

Melden

U meldt zich op het afgesproken tijdstip in het Dagcentrum.

Infuus

U wordt opgenomen en krijgt een infuus.

Juiste plek

U ligt op uw rug op de behandeltafel en met behulp van röntgenstraling wordt de juiste plek voor de prik opgezocht. Meestal bevind deze plek zich vlakbij de mondhoek.

Verdoving

Voordat de behandeling echt begint krijgt u slaapmiddel toegediend waardoor u de prik niet zal voelen. Tussendoor zal u even wakker gemaakt worden zodat met behulp van kleine pijnprikkels gecontroleerd kan worden of de naald op de goede plek zit. U moet dan zeggen waar u de prikkels precies voelt. u mag niet wijzen naar de plek, maar moet dit in woorden uitleggen.

Warmte behandeling

Als de goede plek gevonden is zal hier de warmte behandeling plaatsvinden. U zal weer wat slaapmiddel krijgen, waardoor u niks van de behandeling zal merken.

Bijkomen

Na de behandeling wordt u naar het Dagcentrum gebracht om bij te komen van de ingreep.

Naar huis

Na ongeveer 2 uur mag u naar huis. U mag niet zelf naar huis gaan, zorg ervoor dat iemand u ophaalt.

Controleafspraak

U krijgt een controleafspraak mee voor 2 maanden na de behandeling.

Rustig aan

Op de dag van de behandeling moet u rustig aan doen, de volgende dag mag u weer alles doen als dit goed voelt.

Pleister verwijderen

De pleister die op de prikplaats is geplakt, mag u er na een paar uur afhalen.

Napijn

U kunt de eerste 7 tot 10 dagen na de behandeling last hebben van napijn. Dit kan een branderig gevoel ter plaatse van de prikplaats zijn of de pijnklacht kan wat erger worden. Hiervoor kunt u een lichte pijnstiller nemen, zoals paracetamol tot maximaal 2 keer per dag 500 mg, of het medicijn dat u al gebruikt voor uw pijnklachten. Na de behandeling kan de prikplaats wat dikker zijn. Dit trekt vanzelf weg.

Bloedverdunners

Als u bloedverdunners gebruikt, mag u die de dag na het prikken weer innemen.

Effect behandeling

Het effect van de behandeling kan een paar dagen op zich laten wachten en werkt maximaal vanaf 4-6 weken

Contact opnemen

Neemt u contact met ons op als:

 • u binnen 6 uur na de behandeling koorts krijgt tot boven de 38.5 C;
 • u ernstige hoofdpijn krijgt (anders dan u gewend bent).

Weer thuis

Praktische informatie

 • Telefoonnummer 020-634 6287
 • Route 32

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven