aandoening

Gordelroos (Herpes Zoster)

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Gordelroos (Herpes Zoster)
Gordelroos is een ontsteking van het centrale zenuwstelsel. Dit zorgt voor blaasjes en pijn. We kunnen de pijn behandelen met injecties.

Herken gordelroos

Gordelroos begint met jeuk, tintelingen of een hevige, brandende of stekende pijn. Na enkele dagen verschijnen er blaasjes in groepjes op uw lichaam, meestal rond de buik of taille. Na 10 tot 14 dagen drogen de blaasjes in tot korstjes. Soms kan gordelroos ernstige complicaties geven, zoals ontsteking van de aangezichtszenuw. Nadat de symptomen zijn verdwenen, kunt u last houden van (zenuw)pijn en tintelingen op de aangedane plek.

Oorzaak gordelroos

Gordelroos wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus veroorzaakt ook waterpokken. Het virus is van mens op mens overdraagbaar. Na het doormaken van waterpokken blijft het virus in het lichaam achter, zonder actief te zijn. Als het virus later in het leven weer actief wordt (reactivatie), kan het gordelroos veroorzaken.

Behandeling

We kunnen de pijn behandelen met injecties.  Meestal is dit een zogenaamde wortelblokkade. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat, kunt u de behandeling het beste direct na het uitbreken van de gordelroos starten. Als u na 3 weken nog niet behandeld bent, is het mogelijk dat de pijn niet meer behandelbaar is. Soms is het nodig de behandeling twee keer uit te voeren.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6287
  • Route 32

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven