behandeling

Palliatieve zorg

golf
Palliatieve zorg afbeelding
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Palliatieve zorg
Palliatieve zorg is zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Genezing is dan niet meer mogelijk. Soms duurt palliatieve zorg een aantal jaar. Het kan ook veel korter zijn. We kunnen nog veel doen om deze periode voor u en uw naasten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg helpt om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te laten zijn. We proberen uw klachten te voorkomen of ze al vroeg te herkennen en dan te behandelen. Dit noemen we symptoombestrijding. Dit kan gaan om lichamelijk klachten zoals pijn. Maar ook ondersteuning bij angst of het omgaan met verdriet horen hierbij. Net als de vraag wat u nog belangrijk vindt in deze fase, of juist niet meer wilt. Uw wensen en die van uw naasten staan centraal. Palliatieve zorg verlenen we in samenwerking met uw huisarts.

Team Ondersteunend Palliatieve Zorg BovenIJ ziekenhuis

Het 'Team Ondersteunend Palliatieve Zorg' bestaat uit een verpleegkundig consulent palliatieve zorg, een internist/oncoloog, een longarts, een klinisch geriater en een anesthesioloog. Het team biedt u en uw naasten ondersteuning. Daarnaast geeft het team advies aan het medisch en verpleegkundig behandelteam over het verminderen van lichamelijke en psychosociale klachten. Ook kan het team advies geven bij een wens tot euthanasie.

Afspraak maken

  • Bent u via de polikliniek onder behandeling? Dan kan de specialist op de polikliniek u verwijzen naar het team ondersteunend palliatieve zorg. U krijgt dan een afspraak bij de verpleegkundig consulent palliatieve zorg.
  • Bent u opgenomen in het BovenIJ ziekenhuis? Uw zaalarts op uw afdeling of uw specialist op de polikliniek kan het team inschakelen.
  • U kunt ook zelf contact opnemen. Uw specialist en uw huisarts worden over de adviezen en begeleiding van het team ondersteunend palliatieve zorg ge├»nformeerd.

U kunt het team ondersteunend palliatieve zorg bereiken via de verpleegkundig consulent palliatieve zorg. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven