Afdeling

Psychiatrie polikliniek

Ik leef met mijn patiënten mee en wil alles proberen om hen te ondersteunen

Ans Derks
psychiater
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Psychiatrie polikliniek

Op de  psychiatrie polikliniek zien we mensen met psychische ziektes.  U kunt hier terecht voor afspraken met uw arts en behandelingen.

Uw bezoek aan de polikliniek

Tijdens een uitgebreid intakegesprek bespreekt de psychiater uw klachten met u. Onze psychiaters hebben erg veel ervaring. Daardoor kunnen ze vaak na 2 gesprekken al beoordelen wat voor u een passende behandeling kan zijn.

Wachttijd

Na de eerste afspraak maken we direct een nieuwe afspraak voor de behandeling. Is de wachttijd te lang voor u? Neem dan contact met ons op. Of vraag uw zorgverzekeraar om wachtlijstbemiddeling. Zo krijgt u binnen 4 weken een intakegesprek. Binnen 10 werken start de behandeling.

Vergoeding verzekering

Krijgt u een behandeling bij de psychiater in het BovenIJ ziekenhuis? Check dan van tevoren hoe u verzekerd bent. U krijgt een vergoeding vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Maar als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met het BovenIJ, is deze vergoeding lager. Dat betekent dat u een deel zelf moet betalen. Bij alle zorgverzekeraars gaan de kosten eerst van uw eigen risico af.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6206
  • Route 2e etage - zuid

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

SOLK staat voor somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Dit zijn lichamelijke klachten, waarbij geen ziekte of lichamelijke oorzaak gevonden wordt. Dit kan heel frustrerend zijn. In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor ondersteuning.

Lees meer

Iedereen voelt zich wel eens onrustig vanbinnen, slordig of warrig. Maar als u dit belemmert in het leven, kunt u ADHD hebben. In het BovenIJ zijn we gespecialiseerd in het behandelen van ADHD bij volwassenen. Momenteel geldt er voor onbepaalde tijd een aanmeldstop voor ADHD gerelateerde verwijzingen.

Lees meer

Ook al lijkt een zwangerschap altijd mooi en gelukkig, dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Want niet alle vrouwen hebben een fijne zwangerschap. Een aantal heeft last van depressieve gevoelens tijdens de zwangerschap, of erna. In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van postpartum depressie.

Lees meer

Iedereen voelt zich wel eens verdrietig. Dit hoort bij het leven. Maar als u langer dan 2 weken het grootste gedeelte van de dag depressieve gevoelens heeft, is het belangrijk dat u hulp zoekt. In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een depressie.

Lees meer

Bent u vaak angstig, terwijl dit eigenlijk niet nodig is? Dan heeft u misschien een angststoornis, zoals straatvrees, hypochondrie, claustrofobie, vliegangst of hoogtevrees. In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van angststoornissen.

Lees meer

Uw familielid of naaste is in ons ziekenhuis opgenomen vanwege een ziekte, ongeval, operatie of om een andere reden. Tijdens de opname kan uw familielid of naaste acuut verward raken. In deze folder geven wij wat meer uitleg over deze vorm van verwardheid, die wij ook wel een delier noemen.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven