psychiater

Ans Derks

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Ans Derks

Onze psychiater Ans Derks heeft meer dan 30 jaar ervaring en dat merken haar nieuwe patiënten: ‘Ik weet meestal na 1 gesprek wat er met iemand aan de hand is.’

‘Ik kreeg laatst een prachtig compliment van een patiënt. Ze zei dat ik niet snel opgaf en doorging waar andere psychiaters stoppen. En dat ik bleef zoeken naar de juiste medicatie, waarvoor ze heel dankbaar was. Zulke complimenten zijn mooi om te horen, al maakt het me ook verlegen. Maar het klopt wel: ik doe hard mijn best om mijn patiënten te helpen. Want ik leef met ze mee en wil alles proberen om hen te ondersteunen.

Toen ik geneeskunde studeerde wilde ik gynaecoloog worden. Maar ik ben niet zo handig en dat is lastig als je operaties moet doen. Wél kon ik goed met mensen praten en dat vond ik ook heerlijk om te doen. Dus besloot ik om psychiater te worden. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Op mijn werkkamer staan verschillende dingen die patiënten voor me hebben gemaakt, als bedankje. Zoals een beeldje en een schilderijtje. Dat vind ik prachtig om te zien. Maar het belangrijkste cadeau is dat de patiënt zich beter voelt.

Ik heb op verschillende plekken gewerkt, zoals een psychiatrische opnamekliniek, de gevangenis en mijn belangrijkste plek sinds 2000: het BovenIJ ziekenhuis. Als een nieuwe patiënt zich op mijn poli meldt, lukt het meestal in 1 gesprek te snappen wat er aan de hand is. Samen met de patiënt bedenk ik dan wat de beste behandeling is.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de bioscoop, met mijn vriend of mijn vier kinderen. Ik hou van films over geschiedenis, maar een mooie James Bond-film kan ik ook waarderen. Verder sport ik bijna elke dag. Ik fitness, doe aan spinning, zwemmen... Daarna voel ik me heerlijk en het is leuk om een beetje gespierd te zijn. Ik adviseer mijn patiënten ook vaak om te sporten, want dan voel je je direct een stuk beter.’

Aandachtsgebieden

  • Postpartum depressie (zwangerschapsdepressie)
  • Angststoornis
  • ADHD bij volwassenen

 

GGZ Kwaliteitsstatuut Ans Derks

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Psychiatrie polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6206
  • Route 2e etage - zuid

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven