Afdeling

Intensive Care/Cardio Care (ICCC)

Met een team werken we keihard voor onze patiënten. Daar ben ik trots op.

Laura van Manen
intensivist
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Intensive Care/Cardio Care (ICCC)

De afdeling Intensive Care / Cardio Care (ICCC) is een gecombineerde afdeling waar  patiënten liggen die extra zorg en controle nodig hebben. Voor de Intensive Care  kan dat het geval zijn na een operatie of bij een acute aandoening die behandeling van de vitale lichaamsfuncties vereist. Voor de Cardio Care  wordt u opgenomen met klachten die uw hart betreft. Dit kunnen ritme stoornissen, een hartinfarct of hartfalen zijn.

De afdeling

Deze afdeling heeft 12 bedden. Bij elk bed staat apparatuur die de hartslag, ademhaling, bloeddruk, saturatie en temperatuur meten. Hiermee kunnen de speciaal voor deze afdeling opgeleide verpleegkundigen u continu in de gaten houden. Soms is het nodig dat bepaalde functies van het lichaam tijdelijk worden overgenomen. Zo kan een beademingsapparaat er bijvoorbeeld voor zorgen dat er voldoende zuurstof in het lichaam komt en koolzuur worden uitgeademd. Daarnaast is het mogelijk dat wij uw nierfunctie tijdelijk overnemen.

Artsen en verpleegkundigen

De intensivist coördineert de zorg op de intensive care en heeft regelmatig overleg met de specialisten waar u mogelijk ook bekend bent. Voor onze cardiologie patiënten zijn de cardiologen verantwoordelijk voor de medische zorg. De verpleegkundigen werken in diensten en zijn dag en nacht aanwezig. Per dagdeel heeft u een eigen verpleegkundige. Dat betekent dus dat u en u familie zoveel mogelijk hetzelfde gezicht zien.

Contactpersoon

Het is belangrijk dat u en uw familie goed op de hoogte blijven van de gezondheidstoestand. Voor een goede communicatie tussen u, uw familie en de verpleegkundigen is een contactpersoon van belang. We vragen daarom aan u of uw familie wie dat kan zijn. Alleen aan u en uw contactpersoon verstrekken we informatie over uw gezondheidstoestand. We vragen de contactpersoon om vervolgens verdere familie en vrienden te informeren.

Vragen

Voor vragen zijn de verpleegkundigen van de afdeling dag en nacht telefonisch bereikbaar. In de ochtend uren tussen 07.30 uur en 10.00 uur komt dit minder goed uit, omdat de verpleegkundige dan bezig is met de verzorging. De verantwoordelijke verpleegkundige zal u zoveel mogelijk op de hoogte houden over uw situatie. Als er aanvullende medische informatie gewenst is, wordt er een gesprek gepland met de behandelend arts. Geef dit aan bij de verpleegkundige, vaak kan dit dezelfde dag al plaatsvinden.

Bezoek 

Wilt u jonge kinderen meenemen? Overlegt u dit dan van tevoren met de verpleegkundige. Een bezoek aan de ICCC kan voor kinderen erg indrukwekkend zijn.

Donor

Ben u patiënt en heeft u een donorcodicil, een wilsbeschikking of een niet-reanimeren verklaring? Laat het ons dan weten!

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6413
  • Route 1e etage

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Beademing kan nodig zijn bij patiënten op de intensive care. Bijvoorbeeld bij een ernstige verzwakking door een infectie of zware longontsteking. Ook komt het voor dat een patiënt langer moet bijkomen van een operatie aan de beademingsmachine.

Lees meer

Door ziekte kan de functie van de nieren soms verslechteren waardoor zij niet meer optimaal werken. Het starten van nierfunctie vervangende therapie zal dan noodzakelijk worden.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Terug in het BovenIJ

Het is de combinatie van het werk op de IC, de collegialiteit en de persoonlijke sfeer in het BovenIJ.

‘Werken in de zorg is het mooiste vak van de wereld,’ vindt Jaimy. ‘Geen situatie, geen lichaam, geen mens is hetzelfde! Het werk op de IC heeft mijn hart. Je werkt in een team, samen probeer je er het maximale uit te halen voor de patiënt. Het is een machtig mooi gevoel als een patiënt de IC weer verlaat.’

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jaimy

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven