intensivist

Laura van Manen

Voor de familie probeer ik zo toegankelijk mogelijk te zijn

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Laura van Manen

‘Op de intensive care nemen we de allerzieksten op met een kans op overleven. Met een team van verpleegkundigen en artsen stellen we vervolgens alles in het werk om deze patiënten er goed doorheen te krijgen. We zien met name mensen met ernstige infecties, longproblemen, COVID-19 of mensen die ernstig ziek worden na een operatie.

Naast het behandelen van patiënten zelf, vind ik het begeleiden van familie tijdens het doormaken van een enorme stressvolle periode ook erg waardevol. Soms loopt het goed af, maar soms ook niet en begeleiden we patiënt en de familie in de laatste levensfase. Voor de familie probeer ik zo toegankelijk mogelijk te zijn, omdat ik mij altijd realiseer dat je net zo goed aan de andere kant kan staan. Als ik de tijd heb en ik kan ze te woord staan dan doe ik dat. Soms voelen ze zich helemaal op hun gemak en huilen ze letterlijk uit op mijn schouder.

We werken met mensen en voor mensen, dat maakt dat er niets anders in de plaats komt wat mij meer voldoening zou kunnen geven. Samen met een team van verpleegkundigen werken we keihard voor onze patiënten, en daar ben ik, zeker in deze tijden, ontzettend trots op.’

Aandachtsgebieden

Interne geneeskunde – intensive care

Opleiding en specialisatie

  • 2014-2015  Afronding specialisatie tot intensivist in OLVG locatie Oost
  • 2008-2013  Opleiding tot internist in OLVG locatie West en VUMC.

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Intensive Care/Cardio Care (ICCC)

  • Telefoonnummer 020-634 6413
  • Route 1e etage

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven