anesthesioloog-intensivist

Naomi Verstoep

Het is mooi als de patiënt vol vertrouwen onder narcose gaat

portretfoto van Naomi Verstoep, anesthesioloog-pijnbestrijder in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto van Naomi Verstoep, anesthesioloog-pijnbestrijder in het BovenIJ ziekenhuis
golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Naomi Verstoep

De ene dag werkt onze anesthesist-intensivist Naomi Verstoep op de operatiekamers om patiënten te verdoven voor een operatie, de andere dag behandelt ze mensen op de intensive care: ‘Die afwisseling is heel fijn.’

‘Als kind vond ik allerlei vakken leuk: technische vakken, de talen… Ik wilde iets technisch gaan studeren, maar met mensen werken leek me ook heel leuk. Nu heb ik alles gevonden in deze baan. Als anesthesist zorg ik voor een goede verdoving bij een operatie: dat de patiënt diep genoeg slaapt en geen pijn heeft. Dat doe ik met een ruggenprik of narcose. Dit is een technisch klusje, want niet iedereen krijgt dezelfde narcose. Het hangt af van de persoon en de medicatie die hij gebruikt.

Tijdens de narcose worden taken van het lichaam even overgenomen, zoals ademen. Ik zorg hiervoor en houd de bloeddruk en temperatuur in de gaten. Verder probeer ik van tevoren de patiënt zoveel mogelijk gerust te stellen. Door duidelijk te vertellen wat ik doe en hoe het kan gaan voelen. Iedereen in de operatiekamer moet dan even stil zijn, zodat de patiënt al mijn aandacht krijgt. Veel mensen vinden onder narcose gaan eng. Het is fijn als ik ze hierbij op hun gemak kan stellen, zodat ze vol vertrouwen in slaap vallen. Het mooist is als de patiënt na een operatie met een goed gevoel wakker wordt en geen pijn heeft.

Ik werk de ene dag als anesthesist op de operatiekamers, de andere dag ben ik intensivist op de intensive care. Een intensivist is een arts op de intensive care. Hier komen vaak doodzieke patiënten binnen, die soms zelfs een paar dagen in coma liggen. Het is fantastisch als ze dankzij onze zorg weer wakker worden en blij zijn dat ze nog leven. Ik hoor van patiënten dat ze het fijn vinden dat ik dingen altijd helder uitleg. Ook bij mijn eigen familie en vrienden sta ik erom bekend dat ik medische dingen goed kan uitleggen. Ik doe dat met liefde: kennis verspreiden is altijd leuk.’

Aandachtsgebieden

 • Anesthesie (verdoving)
 • Intensive care

Opleiding en specialisatie

 • 2016-2017 specialisatie intensive care, VUmc
 • 2012-2016 specialisatie anesthesiologie, VUmc
 • 2010-2011 arts-assistent cardiothoracale chirurgie
 • 2002-2010 geneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam 

Contact

Preoperatieve polikliniek

 • Telefoonnummer 020-634 6287
 • Route 32

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven