Afdeling

Preoperatieve polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Preoperatieve polikliniek

Is er een operatie of  behandeling met verdoving voor u ingepland? Uw bezoekt dan enige tijd voor de opname de preoperatieve polikliniek.

Uw bezoek aan de polikliniek

Tijdens uw afspraak onderzoekt de anesthesioloog welke verdoving voor u geschikt is. Dit heeft te maken met uw gezondheidssituatie. De anesthesist doet hiervoor lichamelijk onderzoek. Zo kan de anesthesist ook bepalen of de operatie in een dagopname kan, of dat een verblijf van meerdere dagen nodig is.

Voorbereiding

De anesthesist vertelt u hoe u zich voorbereidt op de ingreep. Dit begint al thuis. Het is belangrijk om te weten wat u nog wel mag eten en drinken. En welke medicijnen u nog in mag nemen, of juist niet. Heeft u diabetes? Dan geldt een andere voorbereiding. U bespreekt dit met uw anesthesist.

Pijnbestrijding tijdens de operatie

Patiënten die na de operatie goede pijnbestrijding krijgen, herstellen sneller. Het is belangrijk dat u voor en na de operatie laat weten of u pijn heeft. Hiervoor gebruiken de verpleegkundigen een speciale pijnscore meting. De verpleegkundige vertelt u hier meer over bij het opnamegesprek op de verpleegafdeling.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Preoperatieve polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6287
  • Route 32

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Binnenkort ondergaat u een operatie in het BovenIJ ziekenhuis. Uw behandelend specialist heeft u daarover geïnformeerd. Bij die operatie is een vorm van anesthesie nodig. In de bijgevoegde folder leest u meer over verschillende vormen van anesthesie en de gang van zaken op de operatie dag. Als u na het lezen nog vragen heeft, stel die dan gerust aan de anesthesioloog of de verpleegkundige.

Lees meer

Binnenkort ondergaat uw kind een operatie. Uw behandelend specialist heeft u daarover geïnformeerd. Bij die operatie is een vorm van anesthesie (narcose of verdoving) nodig. Op de kinderafdeling bereiden we de operatie samen met u en uw kind voor. In deze folder staat omschreven wat u kunt verwachten.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

De carrièreswitch van Myra

Ik mocht bij een geplande keizersnede zijn op een meeloop-dag. Zo bijzonder om dat mee te maken! 

Myra (31) werkte als personal trainer, maar wilde eigenlijk al vanaf de middelbare school anesthesiemedewerker worden. De coronacrisis gaf haar een duwtje in de rug. Ze zag een vacature voor een anesthesiemedewerker-in-opleiding bij het BovenIJ en is nu een jaar bezig. Tijdens praktijkperiodes draait ze mee op de OK. ‘Je staat altijd op scherp en dat trekt mij juist in dit vak. Het leven van de patiënten ligt in jouw handen. Daar wil ik graag aan bijdragen!‘

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

Lees het verhaal van Myra

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven