behandeling

Beademing op de IC

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Beademing op de IC
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Beademing kan nodig zijn bij patiënten op de intensive care. Bijvoorbeeld bij een ernstige verzwakking door een infectie of zware longontsteking. Ook komt het voor dat een patiënt langer moet bijkomen van een operatie aan de beademingsmachine.

Beademingsmachine

Deze machine helpt het lichaam om voldoende zuurstof te krijgen en afvalstoffen uit te ademen. Een buisje dat via de mond naar de luchtpijp loopt, is aangesloten op de machine. Die dienst zuurstof toe. Hierbij wordt u vaak in slaap gehouden met medicijnen. Bij verbetering van de gezondheidstoestand bouwen we de medicijnen af zodat u weer wakker wordt.

Communiceren

Zolang u het buisje nog in uw mond heeft, kunt u niet praten. Dit buisje loopt namelijk tussen de stembanden door. Om toch te kunnen communiceren, kunt u gebruik maken van pen en papier. Wanneer het buisje verwijderd is, kan uw stem de eerste dagen zacht en hees zijn. Dit gaat meestal met een paar dagen over.

Onrustig

Wanneer een patiënt aan de beademingsmachine erg onrustig is, zijn soms maatregelen nodig om te voorkomen dat iemand uit bed valt en zich pijn doet of bijvoorbeeld een infuus lostrekt. De behandelend arts zal in zo'n geval aan u uitleggen welke maatregelen nodig zijn en waarom.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven