Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf
15-01-2019

Muziek aan bed

Cellisten Willemijn en Tjakina van Stichting Muziek aan Bed verrassen onze patiënten regelmatig met een serenade. Op speciaal verzoek gingen zij ook langs bij patiënten op de Intensive Care (IC). Met succes: 'Ik leef hier helemaal van op', vertelde één van de patiënten. Eén familielid kwam zelfs vragen om een toegift voor een patiënt.

Lees meer Lees meer over Muziek aan bed

Vrijdag 4 januari zijn patiënten op afdeling 3Noord en 3West verrast door het bezoek van Mattew en Marlinda uit Amsterdam-Noord.

Lees meer Lees meer over Bloemen voor patiënten op 3e etage

De allereerste baby geboren in het Moeder Kind Centrum in 2019 is een jongen: Levent! Hij is geboren in de ochtend van 1 januari 2019, om 07.33 uur. Wat een mooi begin van 2019 voor deze familie!

Lees meer Lees meer over Baby Levent, eerste baby in BovenIJ ziekenhuis in 2019 donderdag

De opbrengst van de verkoop van creatieve artikelen voor Stichting Ambulance Wens is bekend. Het eindbedrag ad € 600,- is door de medewerkers van het klinisch chemisch laboratorium van het BovenIJ ziekenhuis gedoneerd aan Stichting Ambulance Wens.

Lees meer Lees meer over Opbrengst verkoop gedoneerd aan Stichting Ambulance Wens

Het Parool publiceerde zaterdag 29 december het persoonlijke van Rita en haar pasgeboren zoon. Kort na de geboorte kwam Rita in het Moeder Kind Centrum in het BovenIJ ziekenhuis terecht. Haar zoon was onrustig; een huilbaby. Rita is zeer tevreden over haar behandeling in het BovenIJ ziekenhuis. Naast moeder is zij freelance journalist en schreef dit artikel waar ze o.a. Saskia Plevier, psycholoog in het BovenIJ voor heeft geïnterviewd.

 

Lees meer Lees meer over Pikzwarte wolk - artikel over een huilbaby in Het Parool

De carrièreswitch van Myra

Ik mocht bij een geplande keizersnede zijn op een meeloop-dag. Zo bijzonder om dat mee te maken! 

Myra (31) werkte als personal trainer, maar wilde eigenlijk al vanaf de middelbare school anesthesiemedewerker worden. De coronacrisis gaf haar een duwtje in de rug. Ze zag een vacature voor een anesthesiemedewerker-in-opleiding bij het BovenIJ en is nu een jaar bezig. Tijdens praktijkperiodes draait ze mee op de OK. ‘Je staat altijd op scherp en dat trekt mij juist in dit vak. Het leven van de patiënten ligt in jouw handen. Daar wil ik graag aan bijdragen!‘

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

Lees het verhaal van Myra

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven