08 oktober 2019

Alyssa is de duizendste baby van 2019 in het BovenIJ ziekenhuis

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Alyssa is de duizendste baby van 2019 in het BovenIJ ziekenhuis

Maandag 7 oktober om 13:40 uur is de duizendste baby in het Moeder Kind Centrum geboren. De ouders van het meisje Alyssa werden door voorzitter Raad van Bestuur Edwin van der Meer, gynaecoloog Hilda, klinisch verloskundige Berlinda en O&G verpleegkundige Caroline van het BovenIJ ziekenhuis in het zonnetje gezet met felicitaties, een luiertaart en een bos bloemen.

Elk jaar vieren we de geboorte van de duizendste baby in ons ziekenhuis. Dit jaar behaalden we het aantal een week eerder dan vorig jaar. Dit betekent dat er nu al meer baby's in het BovenIJ ziekenhuis zijn geboren dan vorig jaar. Het team Moeder Kind Centrum heeft de afgelopen periode hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. 

“Tien jaar geleden hadden we de naam van onze dochter al bedacht”

Maria, moeder van Alyssa vertelt vol trots: “Op 26 september was ik eigenlijk uitgerekend. Uiteindelijk ben ik twee weken later bevallen van onze dochter. Ik zou eigenlijk vandaag in het BovenIJ worden ingeleid, maar toen begon toch in de ochtend de bevalling. Tien jaar geleden is onze zoon ook in het BovenIJ ziekenhuis geboren. De zorg in het ziekenhuis was ook dit keer weer uitstekend.”

Ook de vader van Alyssa heeft een bijzondere band met het ziekenhuis. Eric: “Ik ben zelf in het ZAN geboren en kwam hier ook al als klein jongetje voor diverse behandelingen.” Het ZAN is ruim dertig jaar geleden overgegaan in het BovenIJ ziekenhuis.

Centering

Maria deed mee aan centering in het BovenIJ ziekenhuis. Maria: “Tijdens de groepsbijeenkomsten deel je samen met andere zwangere vrouwen ervaringen en je hebt steun aan elkaar.” Centering is een combinatie van medische controles, uitwisselen van kennis en ervaring en het versterken van je netwerk. Maria: “En het leuke is dat ik door centering ook twee nieuwe vriendschappen heb gesloten.”

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven