Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Het BovenIJ ziekenhuis organiseert in de Week van Zorg en Welzijn van 11 tot en met 16 maart a.s. diverse activiteiten in de buurt en in het ziekenhuis. Op deze manier willen we (toekomstige) patiënten en medewerkers kennis laten maken met de zorg én het ziekenhuis.

Lees meer Lees meer over Vooraankondiging: activiteiten in de Week van Zorg en Welzijn

Kleuter Iris was vaak moe; tijdens het slapen snurkte ze hard en kreeg later ook veel last van keelontstekingen. In overleg met de huisarts werd de familie uit Zaandam doorverwezen naar de polikliniek KNO (keel, neus, oren) in het BovenIJ ziekenhuis. Iris had last van slaapapneu en was daardoor vaak moe. Drie weken na het eerste consult op de polikliniek kon Iris geopereerd worden aan haar keel- en neusamandelen.

Lees meer Lees meer over Iris (4) was vaak moe, het bleek slaapapneu

Het BovenIJ ziekenhuis is, als eerste ziekenhuis in Noord-Holland, bereikbaar via de app BeterDichtbij. Patiënten kunnen voortaan ook appen met hun arts. Het nieuwe, digitale communicatiekanaal is veilig, laagdrempelig en makkelijk. ‘Op deze manier sluiten we aan bij vernieuwing in de zorg en verbeteren we onze dienstverlening,’ zegt Edwin van der Meer, bestuursvoorzitter van het BovenIJ ziekenhuis.

Lees meer Lees meer over BovenIJ ziekenhuis introduceert de BeterDichtbij app

Speciaal voor mensen met verminderde energie tijdens en na een behandeling van kanker, organiseert het Oncologisch Centrum Amsterdam op maandag 4 februari een ‘Mindful Walk’. De wandelingen vinden plaats in het kader van Wereldkankerdag.

Lees meer Lees meer over Mindful Walk voor patiënten met kanker

Vanaf maandag 21 januari is het BovenIJ ziekenhuis ook bereikbaar via de app BeterDichtbij. Dat doen we speciaal in de e-health week. Dit vieren we op maandag 21 januari tussen 8.30 - 14.30 uur. U kunt op deze dag uitleg krijgen over de BeterDichtbij app en genieten van een gratis verse koffie uit de Barista BeterDichtbij koffiebar.

Lees meer Lees meer over Veilig appen met uw arts via BeterDichtbij
15-01-2019

Muziek aan bed

Cellisten Willemijn en Tjakina van Stichting Muziek aan Bed verrassen onze patiënten regelmatig met een serenade. Op speciaal verzoek gingen zij ook langs bij patiënten op de Intensive Care (IC). Met succes: 'Ik leef hier helemaal van op', vertelde één van de patiënten. Eén familielid kwam zelfs vragen om een toegift voor een patiënt.

Lees meer Lees meer over Muziek aan bed

De carrièreswitch van Myra

Ik mocht bij een geplande keizersnede zijn op een meeloop-dag. Zo bijzonder om dat mee te maken! 

Myra (31) werkte als personal trainer, maar wilde eigenlijk al vanaf de middelbare school anesthesiemedewerker worden. De coronacrisis gaf haar een duwtje in de rug. Ze zag een vacature voor een anesthesiemedewerker-in-opleiding bij het BovenIJ en is nu een jaar bezig. Tijdens praktijkperiodes draait ze mee op de OK. ‘Je staat altijd op scherp en dat trekt mij juist in dit vak. Het leven van de patiënten ligt in jouw handen. Daar wil ik graag aan bijdragen!‘

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

Lees het verhaal van Myra

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven