04 november 2019

Voorlichting in de wijk over 'Signalen van kanker'

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voorlichting in de wijk over 'Signalen van kanker'

Bijeenkomst is geannuleerd. Nieuwe datum volgt zo snel mogelijk.

Vrijdag 15 november organiseert het BovenIJ ziekenhuis een voorlichting in de wijk over 'Signalen van kanker, bevolkingsonderzoeken'. Spreker: dhr. N. Moumli, internist-endocrinoloog in het BovenIJ ziekenhuis.

Misschien overkomt het u wel eens: u denkt er misschien niet dagelijks aan, maar op een gegeven moment valt het op. Iets dat er eerst niet was: bloed in de ontlasting of een knobbeltje in uw borst.

Meestal gaan de klachten vanzelf weer over en vaak is er een verklaring voor, niet elke klacht hoeft op kanker te wijzen, maar soms kan het wél het eerste 'waarschuwingssignaal' van kanker zijn. Snel reageren is dan belangrijk.

Bevolkingsonderzoeken

In Nederland vindt al geruime tijd het bevolkingsonderzoek borst- en baarmoederhalskanker plaats. Sinds enkele jaren vindt ook het bevolkingsonderzoek darmkanker plaats. Dankzij deze onderzoeken wordt kanker vaker vroeg ontdekt. Hierdoor is de kans groter dat de behandeling succes heeft.

Kom naar de gratis voorlichting

Wilt u meer weten over:

  • Signalen van kanker: waar kunt u op letten,
  • wat u zelf kunt doen om uw risico hierop te verminderen,
  • de drie bevolkingsonderzoeken borst-, baarmoederhals en darmkanker,
  • het belang van deelname aan het bevolkingsonderzoek.

Kom dan naar de gratis voorlichting in Buurthuis van der Pek. U kunt ook vragen stellen.
Nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt.  

De voorlichting is voor mannen en vrouwen en wordt gegeven in het Nederlands. Voor deelnemers die de Nederlandse taal niet spreken, wordt er vertaald naar het Arabisch.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven