behandeling

Infuus met remifentanil bij de bevalling (pompje)

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Infuus met remifentanil bij de bevalling (pompje)
Als u pijnstilling nodig heeft, kunt u in ons ziekenhuis kiezen voor remifentanil. Deze pijnstiller krijgt u via een infuus. Met een pompje bepaalt u zelf wanneer u er meer van krijgt.

Over remifentanil

Tijdens de bevalling kan pijnstilling gegeven worden. Een van de methoden om dit te doen is met remifentanil. Remifentanil is een pijnstillend medicijn verwant aan morfine. Het medicijn werkt snel in en het heeft een korte werkingsduur. U krijgt remifentanil via een infuus met een drukknop. U drukt zelf op de knop, zo kunt u zelf bepalen hoeveel pijnmedicatie u tijdens de bevalling krijgt. Het pompje heeft een maximum. U kunt uzelf dus niet te veel geven. En niet vaker dan 1 keer in de 3 minuten. Als u de maximale hoeveelheid heeft gebruikt, geeft de pomp 3 minuten geen pijnstiller meer.

Voordelen remifentanil

U kunt remifentanil krijgen op de verloskamers via het infuus. We hoeven hiervoor dus niet te verplaatsen. Behalve het infuus hoeft er niets ingebracht te worden. De verpleegkundige kan het medicijn toedienen op voorschrift van een arts. Daarom is het direct beschikbaar, er is geen anesthesist nodig op de kamer.

U ervaart controle over uw verdoving, iets wat veel mensen fijn vinden.  Want met 1 druk op de knop krijgt u meer pijnstilling. U merkt bijna meteen effect: 1 minuut na het indrukken van de knop heeft u minder pijn.

Nadelen remifentanil  

Remifentanil kan ervoor zorgen dat u minder goed ademhaalt. Hierdoor heeft u tijdelijk minder zuurstof in het bloed. Dit merkt u vaak zelf niet, maar dit is niet goed voor de gezondheid van moeder en kind. Daarom houden we dit goed in de gaten. Andere bijwerkingen zijn misselijkheid, jeuk en sufheid. Bijwerkingen verdwijnen binnen een paar minuten als u het medicijn niet meer krijgt. Omdat het snel uitwerkt, kunt u Remifentanil nog tot kort voor de geboorte krijgen. U kunt ook gewoon borstvoeding geven.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6103
  • Route 18

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven