Afdeling

Medische psychologie polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Medische psychologie polikliniek
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Op de polikliniek medische psychologie kunt u terecht met psychische klachten die te maken hebben met uw gezondheidsproblemen. Uw specialist kan u naar ons doorverwijzen. U kunt ook zelf tegen uw arts zeggen dat u graag een psycholoog zou spreken.

Uw bezoek aan de polikliniek

In het eerste gesprek van ongeveer 3 kwartier maakt u kennis met de psycholoog. De psycholoog stelt u veel vragen over uw klachten en uw leefsituatie. Natuurlijk kunt u zelf ook vragen stellen. Bij kinderen zijn de ouders tijdens dit eerste gesprek aanwezig. Na het kennismakingsgesprek maken we meestal een vervolgafspraak. Dat kan voor psychologisch onderzoek zijn, of om een psychologische behandeling te starten.

Afspraak

Voor een afspraak is een verwijzing nodig van uw arts in ons ziekenhuis. Uw huisarts kan niet rechtstreeks naar ons doorverwijzen.

Praktische informatie

  • Openingstijden van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 - 16.30 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6206
  • Route 2e etage – zuid

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Lees meer

Medische hypnose kan helpen bij klachten waarbij het lichaam ontregeld is. Denk aan het prikkelbare darm syndroom (PDS), spanningshoofdpijn en slaapproblemen. Het lichaam blijft dan gespannen en het lukt dan vaak niet goed meer om te ontspannen.

Lees meer

Tijdens het revalidatieprogramma voor patiënten met chronische klachten leert u zo goed mogelijk functioneren op lichamelijk, emotioneel en sociaal gebied.

Lees meer

Met hartrevalidatie werkt u samen met het speciale team van BovenIJ aan uw herstel. U leert uw grenzen opnieuw kennen en verleggen. Ook krijgt u tips om gezond te leven en leert u omgaan met gevoelens van angst en onzekerheid.

Lees meer

Gezondheidsproblemen kunnen ingrijpend zijn en leiden tot bijvoorbeeld angst, onzekerheid of sombere gevoelens. Psychologisch onderzoek kan duidelijk maken waar uw klachten vandaan komen.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven