gezondheidszorg psycholoog

Nienke Moonen

portretfoto van Nienke Moonen, Medische psychologie in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto van Nienke Moonen, Medische psychologie in het BovenIJ ziekenhuis
golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Nienke Moonen

‘De psyche heeft mij altijd zeer geïntegreerd. Wat beweegt mensen? Hoe komt het dat ze vastlopen? Hoe vindt iemand onder moeilijke omstandigheden toch de veerkracht om met de situatie om te gaan? Maar ook: wat kan men daar zelf voor doen en wat heeft men nodig? Met dit laatste help ik mijn patiënten.

Een medisch specialist is expert op zijn of haar vakgebied, maar de patiënt is expert over zijn of haar leven. Wat de patiënt belangrijk vindt hoeft dus niet altijd overeen te komen met wat de specialist belangrijk vindt. Bij mij voelen mensen zich vaak gehoord en hebben echt het gevoel dat er gekeken wordt naar wat er voor hem of haar belangrijk is. Ze krijgen de erkenning dat hun gevoelens van boosheid, verdriet, onzekerheid of twijfel er mogen zijn.

Sommige patiënten maken de verschrikkelijkste dingen mee. Wat ik dan heel inspirerend vind is als men, door op een andere manier naar een probleem te kijken bijvoorbeeld, toch mooie dingen uit het leven weet te halen. Als iemand dat door mijn behandeling voor elkaar krijgt, dan vind ik dat fantastisch!’

Aandachtsgebieden

O.a. neuropsychologisch onderzoek, (hart)revalidatie, peripartum problematiek, oncologie.
In mijn behandelingen werk ik veel met technieken vanuit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie en Acceptance en Commitment Therapy (ACT).
Ook doe ik EMDR behandelingen.

Opleiding en specialisatie

  • 2016 - 2018 Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog op de afdeling medische psychologie in het Ikazia Ziekenhuis.
  • 2012 - 2014: Master Medische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Medische psychologie polikliniek

  • Openingstijden van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 - 16.30 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6206
  • Route 2e etage – zuid

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven