psycholoog

Kim Brinkman

Ik vind het waardevol om mensen op hun kwetsbaarste moment te mogen ondersteunen. 

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Kim Brinkman

Ik vind de mens ontzettend interessant. Waarom denken en doen we zo? Daarnaast vind ik het erg waardevol om mensen op hun kwetsbaarste moment te mogen ondersteunen. 

Tijdens mijn werk bied ik psychologische ondersteuning aan mensen bij het leren het omgaan met hun ziekte (met name hartrevalidatie en oncologie). Daarnaast doe ik neuropsychologisch onderzoek (met name bij ouderen) waarbij de relatie tussen het brein en gedrag centraal staat.

Ik ondersteun mijn patiënten door aandachtig te luisteren en hen het gevoel te geven dat mijn spreekkamer een veilige ruimte is om hun verhaal te doen en emoties te tonen. Een ziekte kan iemand enorm beperken in zijn dagelijks leven. Ik kijk samen met mijn patiënten hoe we hun leven weer wat dragelijker kunnen maken. Daarnaast zet ik mijn patiënten zoveel mogelijk in hun eigen kracht. Mijn werkdag is geslaagd als patiënten vooruit gaan en ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren. Ik zie graag dat patiënten met een fijn of opgelucht gevoel mijn spreekkamer uit komen.

In het BovenIJ hangt een fijne sfeer. Het is laagdrempelig en kleinschalig. Op de gang spreek je zo even een collega aan om iets te vragen.

Aandachtsgebieden

  • Hartrevalidatie en oncologie
  • Neuropsychologisch onderzoek (geriatrie en neurologie).

Opleiding

  • 2016-2019: Bachelor of Science Psychologie (Vrije Universiteit Amsterdam)
  • 2019-2020: Master of Science Klinische Neuropsychologie (Vrije Universiteit Amsterdam)

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Medische psychologie polikliniek

  • Openingstijden van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 - 16.30 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6122
  • Route 2e etage – zuid

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven