gezondheidszorg psycholoog

Elsbeth Dijkstra

Graag ga ik met jou gezamenlijk op zoek naar wat jij nodig hebt om weer veerkrachtig in het leven te staan.

Elsbeth Dijkstra Medische psychologie
Elsbeth Dijkstra Medische psychologie
golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Elsbeth Dijkstra

Elsbeth Dijkstra werkt op de afdeling Medische Psychologie in het BovenIJ. Zij is een ervaren GZ-psychologe met veel kennis van diverse behandelmethoden.

'De samenhang tussen lichamelijke, psychologische en sociale factoren hebben altijd mijn interesse gehad. Bij mijn werkzaamheden als GZ-psycholoog in het BovenIJ komt dan ook alles samen. Voordat ik in het BovenIJ kwam werken, heb ik reeds 15 jaar kennis en ervaring opgedaan in verschillende grote zorginstellingen.

Hier werd zowel psychologische / psychiatrische zorg als lichamelijke zorg geboden aan volwassenen en ouderen. Denk hierbij aan medische revalidatie bij lichamelijke problematiek en chronische aandoeningen, instellingen voor gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (ziekenhuispsychiatrie en gerontopsychiatrie) en (poli) klinische zorg voor patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Ik heb veel ervaring in de behandeling van angst- en stemmingsproblematiek bij lichamelijke aandoeningen, aanhoudende lichamelijke klachten (ALK), trauma en stressgerelateerde problematiek en rouw. Daarnaast heb ik, met mijn achtergrond in de neuropsychologie, veel kennis en ervaring in neuropsychologische diagnostiek en behandeling van cliënten met cognitieve functiestoornissen als gevolg van NAH en Neurodegeneratieve aandoeningen.

In de behandelingen maak ik met name gebruik van Acceptance en Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Gevolgenmodel en Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR). Graag ga ik met jou gezamenlijk op zoek naar wat jij nodig hebt om weer veerkrachtig in het leven te staan.'

Opleidingen

2006                 Psychologie, masterprofiel Neuropsychologie, Universiteit Utrecht

2014                 BIG Registratie Gezondheidszorgpsycholoog Volwassenen en ouderen

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Medische psychologie polikliniek

  • Openingstijden van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 - 16.30 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6206
  • Route 2e etage – zuid

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven