behandeling

Medische hypnose voor kinderen en jongeren

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Medische hypnose voor kinderen en jongeren
Medische hypnose kan helpen bij klachten waarbij het lichaam ontregeld is. Denk aan het prikkelbare darm syndroom (PDS), spanningshoofdpijn en slaapproblemen. Het lichaam blijft dan gespannen en het lukt dan vaak niet goed meer om te ontspannen.

Medische hypnose

Medische hypnose kan helpen om pijn en stress te verminderen. Hierbij leren we kinderen zelf door geleide fantasie, geconcentreerde aandacht en ontspanningsoefeningen in een zeer ontspannen toestand te komen. Hypnose klinkt misschien spannend, maar bijna iedereen heeft wel eens een hypnotische ervaring. Bijvoorbeeld wanneer iemand ergens helemaal in opgaat en niet hoort dat iemand binnenkomt.  We noemen het daarom ook wel 'dagdromen met een doel'. Door gebruik te maken van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen kan medische hypnose helpen om meer controle te ervaren over klachten.

De therapie

De therapie bestaat meestal uit drie tot vijf sessies. De therapeut doet hierin verschillende oefeningen, waarbij het kind de volledige controle houdt.  Om het effect van de behandeling zo groot mogelijk te laten zijn, geven we oefeningen mee voor thuis. Want hoe meer oefening, hoe makkelijker het gaat. Lees meer over de behandeling in de folder. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6120 (polikliniek kindergeneeskunde)
  • Route 60

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven