aandoening

Zwangerschapsdiabetes

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Zwangerschapsdiabetes
U heeft van de internist of diabetesverpleegkundige te horen gekregen dat u zwangerschapsdiabetes heeft. Het is belangrijk voor de gezondheid van u en uw ongeboren kind om uw bloedsuiker stabiel te houden tijdens de zwangerschap.

Een stabiele bloedsuiker heeft een glucosewaarde tussen 4 en 6,7 twee uur na de maaltijd en onder 5,4 nuchter.

Uw begeleiding bij zwangerschapsdiabetes

De diabetesverpleegkundige begeleidt u tot aan de bevalling. U krijgt advies hoe u uw bloedsuiker onder controle kunt houden. Ook krijgt u een dieet. Dit bespreekt de diëtist met u. Als een stabiele bloedsuiker hiermee niet lukt, start u met het spuiten van insuline.

Insuline zorgt ervoor dat de bloedsuiker niet gaat stijgen. De hoeveelheid insuline die u moet gebruiken verschilt per persoon. U bespreekt dit met uw diabetesverpleegkundige. Zij helpt u ook bij het bij uzelf leren inspuiten van de insuline.

Thuismeten bij zwangerschapsdiabetes

Thuismeten is bij veel mensen met zwangerschapsdiabetes een belangrijk onderdeel van de begeleiding. U bespreekt met de diabetesverpleegkundige hoe vaak u moet meten.

U krijgt van haar ook een apparaat om uw glucosewaarden thuis te meten. De metingen geeft u aan ons door via de app Thuismeten.

Tijdens uw eerste gesprek met uw internist of diabetesverpleegkundige krijgt u verdere uitleg over Thuismeten. Samen bespreken jullie of het iets voor u is.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6296
  • Route 48

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven