internist- vasculair geneeskundige

dr. Daniël Faber

Er zijn veel patiënten die indruk op me maakten

Portretfoto van dr. Daniël Faber, internist in het BovenIJ ziekenhuis
Portretfoto van dr. Daniël Faber, internist in het BovenIJ ziekenhuis
golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Daniël Faber

Onze internist Daniël Faber houdt ervan om uit te vinden waar gezondheidsklachten vandaan komen, zodat hij patiënten verder kan helpen: ‘De patiënt was dolblij, omdat hij geen medicijnen meer nodig had.’

‘Als internist probeer ik te begrijpen waarom bij iemand bepaalde gezondsheidsproblemen ontstaan. Hierbij onderzoek ik niet alleen het lichaam, maar bekijk ik ook de levensstijl van de patiënt. Sport hij regelmatig? Wat is zijn beroep? Hoe zit het met voeding? Ik vind het interessant om me hierin te verdiepen, zodat ik uiteindelijk de patiënt verder kan helpen.

Soms duurt het even voordat ik erachter ben wat de oorzaak van de klachten is. Dat kan lastig zijn voor patiënten. Daarom is het belangrijk dat ik elke stap goed uitleg. Het mooiste van mijn vak is als patiënten weten waar ze aan toe zijn en tevreden mijn spreekkamer uitlopen.

Er zijn veel patiënten die indruk op me maakten. Bijvoorbeeld de jongeman met een hoge bloeddruk, die hier veel klachten van had. Hij was snel vermoeid, had last van spierkrampen en moeite met plassen. Dit zorgde ook voor depressieve gevoelens. Uiteindelijk ontdekte ik dat hij een ziekte aan de bijnieren had. Door een redelijk simpele operatie ging de bloeddruk weer omlaag. De patiënt was dolblij, ook omdat hij geen medicatie meer nodig had. Dat zijn mooie momenten.

Op de middelbare school kwam ik erachter dat ik arts wilde worden. Hoe het menselijk lichaam werkt en hoe ziektes ontstaan, dat vond ik interessant. Daarom past interne geneeskunde goed bij mij. Maar ook omdat je als internist verder kijkt dan alleen de lichamelijke klachten. Hoeveel invloed hebben de klachten op het dagelijks leven? Wat vindt iemand belangrijk in het leven? Hoe kan ik meehelpen bij een gezondere manier van leven? Dat is belangrijk voor mij om te weten, zodat we samen een goed behandelplan kunnen maken.’

Aandachtsgebieden

 • Hart- en vaatziekten
 • Vetstofwisselingsstoornissen
 • Diabetes

Opleiding en specialisatie

 • 2010 – 2012 aandachtsgebied Vasculaire Geneeskunde, Universitair Medisch Centrum Utrecht
 • 2003 – 2008 specialisatie Interne Geneeskunde, Universitair Medisch Centrum Utrecht
 • 1995 – 2001 studie geneeskunde, Vrije Universiteit

Promotie

 • 2012: The Adipose Tissue – Liver Axis in the Pathogenesis of Vascular diseases

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Interne geneeskunde polikliniek

 • Telefoonnummer 020-634 6296
 • Route 48

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven