Deel via e-mail

Thuismeten: Samen houden we grip op uw zwangerschapsdiabetes

Thuismeten helpt om uw zwangerschapsdiabetes onder controle te houden. U meet thuis uw symptomen, wij kijken met u mee. Zo werken we samen aan de beste zorg voor u. Deze folder vertelt u meer over hoe u de app Thuismeten kunt gebruiken.

Waarom gebruikt u de app Thuismeten?

Thuismeten kan helpen om u te ondersteunen bij uw behandeling. U doet dit naast uw afspraken in het ziekenhuis. Met de app Thuismeten op uw telefoon of tablet geeft u uw metingen regelmatig aan ons door. Wij kijken mee hoe het met u gaat.

Zo zijn we er sneller bij als uw symptomen veranderen en kunnen we voorkomen dat deze erger worden. Daarnaast hoeft u als u Thuismeten gebruikt minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Zo houden we samen grip op uw aandoening.

Ook kunt op de Thuismeten app een aantal informatieve filmpjes zien, over herkennen van uw symptomen of hoe u een mogelijke verslechtering herkent. Deze filmpjes kunnen u helpen om beter te snappen wat er aan de hand is en hoe het met u gaat.

Hoe werkt de app Thuismeten?

Uw arts kan samen met u besluiten dat gebruik van de Thuismeten app bij u past. U installeert de Thuismeten app dan op uw telefoon of tablet. We helpen u hier graag bij. 

U ontvangt een welkomstmail van Thuismeten. Hierin wordt uitgelegd hoe u begint met Thuismeten. Komt u er niet uit? We helpen u graag. 

De Thuismeten app stuurt u berichten, bijvoorbeeld als het tijd is om een meting te doen.

Via de BeterDichtbij app kunt u makkelijk en veilig contact opnemen met uw zorgverlener. U kunt appen en (op afspraak) beeldbellen met de arts. BeterDichtbij is een aparte app. De Thuismeten app biedt BeterDichtbij aan als contactmogelijkheid en schakelt u dan automatisch over als u beide apps heeft geïnstalleerd. 

Als u problemen ondervindt met het installeren van de app, kunt u terecht bij het Patiënten Service Bureau

Thuismeten bij zwangerschapsdiabetes

U heeft van de internist of diabetesverpleegkundige te horen gekregen dat u zwangerschapsdiabetes heeft. Het is belangrijk voor de gezondheid van u en uw ongeboren kind om uw bloedsuiker stabiel te houden tijdens de zwangerschap.

Een stabiele bloedsuiker heeft een glucosewaarde tussen 4 en 6,7 twee uur na de maaltijd en onder 5,4 nuchter. 

Uw begeleiding bij zwangerschapsdiabetes

De diabetesverpleegkundige begeleidt u tot aan de bevalling. U krijgt advies hoe u uw bloedsuiker onder controle kunt houden. Ook krijgt u een dieet. Dit bespreekt de diëtist met u. Als een stabiele bloedsuiker hiermee niet lukt, start u met het spuiten van insuline.

Insuline zorgt ervoor dat de bloedsuiker niet gaat stijgen. De hoeveelheid insuline die u moet gebruiken verschilt per persoon. U bespreekt dit met uw diabetesverpleegkundige. Zij helpt u ook bij het bij uzelf leren inspuiten van de insuline.

Thuismeten bij zwangerschapsdiabetes

Thuismeten is bij veel mensen met zwangerschapsdiabetes een belangrijk onderdeel van de begeleiding. U bespreekt met de diabetesverpleegkundige hoe vaak u moet meten.

U krijgt van haar ook een apparaat om uw glucosewaarden thuis te meten. De metingen geeft u aan ons door via de app Thuismeten.

Tijdens uw eerste gesprek met uw internist of diabetesverpleegkundige krijgt u verdere uitleg over Thuismeten. Samen bespreken jullie of het iets voor u is.

Als u bent bevallen, kunt u dit aangeven onder de tab “Zelfzorg” bij “Bevallen". U krijgt dan niet langer dagelijks verzoeken om uw bloedglucose door te geven. Na 6 weken wordt dit nog wel 2 keer aan u gevraagd via de app.

Bezoek aan de polikliniek
Komt u langs op de polikliniek? Dan is het belangrijk dat u de volgende video's voorafgaand aan uw bezoek bekijkt. 

Nood

Voelt u zich echt niet goed? Handel dan zoals u altijd doet. Neem zo snel mogelijk contact op met:

  • Uw huisarts
  • De huisartsenpost
  • In levensbedreigende situaties 112

Contactinformatie afdelingen

Interne geneeskunde polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6296
Route 48

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven