Afdeling

Patiënten Service Bureau

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Patiënten Service Bureau

Om de voorbereiding op uw opname in het ziekenhuis zo goed mogelijk te regelen, werkt het BovenIJ ziekenhuis met een patiënten service bureau (PSB). De medewerkers van het patiënten service bureau houden in de gaten of alle zaken voor uw opname geregeld zijn voordat u wordt opgenomen.

Bij het Patiënten Service Bureau kunt u in contact komen met een:

  • medewerker PSB: ontvangt u en zorgt ervoor dat u een gesprek krijgt met de verpleegkundige. Afhankelijk van het aantal patiënten dat zich meldt voor opname kan het zijn dat de verpleegkundige niet direct beschikbaar is voor het gesprek. U wordt dan gevraagd om even te wachten.
  • verpleegkundige: stelt u een aantal verpleegkundige vragen en gaat na of alle vooronderzoeken zijn gedaan. Ook overlegt zij met u of u extra zorg nodig heeft na uw opname. 

In de meeste gevallen kunnen deze gesprekken op dezelfde dag plaats vinden. Mocht dit niet lukken, dan wordt een andere afspraak met u gemaakt. De medewerkers van het patiënten service bureau nemen contact met u op zodra alles voor uw opname gereed is en de opnamedatum bekend is.

  • transferbureau: als u na uw opname nog extra zorg nodig heeft, dan krijgt u op de verpleegafdeling een gesprek met de transferverpleegkundige. Zij bespreekt met u welke zorg nodig is na uw opname en wat het ziekenhuis daarin voor u zou kunnen betekenen.

Medische gegevens delen, alleen met uw toestemming

Contactpersoon

Bij opname in het BovenIJ ziekenhuis wordt u gevraagd een contactperso(o)n(en) op te geven. De gegevens van deze contactperso(o)n(en) worden opgenomen in uw digitale dossier. De contactpersoon kan helpen om het contact tussen u, uw familie en de verpleegkundigen zo goed mogelijk te laten verlopen. (Medische) informatie wordt alleen gedeeld met u of de contactpersoon. Familie en kennissen kunnen via de contactpersoon informeren naar uw situatie.

Lees meer over het beschermen van uw privacy: Privacywetgeving - AVG <invoegen link>

Vragen?

Hebt u in de periode voor uw opname nog vragen, stelt u ze dan gerust aan de medewerkers van het patiënten service bureau. Zij zijn er om u te helpen uw opname zo goed mogelijk voor te bereiden. U kunt de medewerkers bereiken van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

Praktische informatie

  • Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6861
  • Route 25

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven