optometrist

Samiar Madadi Far

Ik vind het belangrijk dat de patiënt zich gehoord voelt en een antwoord krijgt op vragen in begrijpbare taal

golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Samiar Madadi Far

Optometrist Samiar Madadi Far was al op jonge leeftijd gefascineerd door de werking van onze ogen. 'Onze ogen dragen enorm bij aan ons levenskwaliteit. De wereld is vol kleuren en vormen, iedereen zou hiervan moeten kunnen genieten. Onze ogen zijn vrijwel onmisbaar in ons dagelijks leven.'

'Al op jonge leeftijd wilde ik hier alles over weten en anderen kunnen helpen met beter zien. De stap om optometrist te worden was dan ook snel gezet voor mij. Het geeft mij een enorme voldoening als ik met mijn opgedane kennis en ervaring mensen kan helpen met het behouden of verbeteren van hun gezichtsvermogen.

Als optometrist doe ik onderzoek naar de gezondheid en de samenwerking van de ogen. Met mijn onderzoek kan ik oogziekten en afwijkingen in de samenwerking van de ogen opsporen, waarbij ik vervolgens in overleg met de patiënt een behandelplan opstel. Een grondig onderzoek kan naast oogziekten ook vele andere ziekten in het lichaam onthullen, die zich kunnen presenteren in het oog. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diabetes en reuma.

Ondanks de grote drukte en de vele patiënten die ik zie op een dag, vind ik het erg belangrijk dat de patiënt zich gehoord voelt en een antwoord krijgt op zijn vragen in een begrijpbare taal. Een groot gedeelte van de patiënten is vaak ook erg nerveus tijdens een eerste bezoek, ik probeer de patiënten daarom ook zo goed mogelijk gerust te stellen door mijzelf benaderbaar op te stellen en door oprechte interesse te tonen in wat er aan mij verteld wordt.

De meeste oogheelkundige klachten zijn gelukkig ook goed te verhelpen. De grote verscheidenheid aan mensen die ik zie maakt mijn beroep als optometrist extra leuk, ieder mens is uniek en mooi, zo leer ik elke dag iets nieuws van de mens tegenover mij. Ik werk daarom ook sinds 2015 nog steeds met volle plezier als optometrist in Amsterdam in het BovenIJ.

Naast mijn werkzaamheden in het BovenIJ Ziekenhuis ben ik ook mede-eigenaar van Broers Optiek & Optometrie in Zwanenburg. De ervaring die ik hier heb opgedaan met contactlenzen en het aanmeten van een brilsterkte pas ik laagdrempelig toe op mijn spreekuur en andersom pas ik de medische kennis toe in de winkel. De variatie hiervan zorgt ervoor dat mijn werkzaamheden niet eentonig worden en dat ik oogzorg kan blijven leveren in de brede zin.

Sinds een aantal jaren ben ik ook verbonden aan de universiteit in Cardiff, Wales (Verenigd Koninkrijk), waar ik mijn verdere specialisatie heb gevolgd. Op het moment doe ik daar een onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor glaucoom. Glaucoom is een belangrijke oorzaak voor blindheid, in Nederland lijden hier naar schatting meer dan 300.000 personen aan.

Glaucoom is een oogziekte die de zenuwvezels van het oog aantast, vaak is hierbij sprake van een verhoogde oogdruk. Ik vind het ontzettend leerzaam en interessant om mee te maken hoe het vak zich in het Verenigd Koninkrijk heeft ontwikkeld. Met de daar opgedane kennis en ervaring hoop ik bij te kunnen dragen aan het verder ontwikkelen van optometrie in Nederland.'

Aandachtsgebieden:

 • Hoofdpijn
 • Glaucoom

Opleiding en specialisatie:

 • 2021-2024 Master Klinische Optometrie: Cardiff University, Wales
 • 2021-2023 Postgraduate Certificate Clinical Optometry: Cardiff University, Wales
 • 2011-2015 Bachelor Optometrie: Hogeschool van Utrecht
 • 2011 Gymnasium (profiel Natuur & Techniek): Damstede Lyceum, Amsterdam

Lopend onderzoek:

The effectiveness of Ab-interno Canaloplasty in open-angle glaucoma

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Orthoptie

 • Telefoonnummer 020-6346282
 • Route 26 - polikliniek Oogheelkunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven