Technisch Oogheelkundig Assistent

Esmé Overmeer

Het oog heb ik altijd fascinerend gevonden

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Esmé Overmeer
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

‘Het oog is één van onze belangrijkste organen en heb ik altijd fascinerend gevonden. Als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA) doe ik alle diagnosticerende vooronderzoeken van de poli Oogheelkunde en ondersteun ik de spreekuren van de oogarts. Bijna alle patiënten komen dus eerst bij mij of een van mijn TOA-collega’s, voordat ze bij de oogarts komen voor een diagnose.

Als iemand plotseling zijn zicht verliest of andere klachten heeft is dat ontzettend vervelend. Ik realiseer mij goed dat dit echt een inbreuk kan zijn op de zelfstandigheid van de patiënt. Om goed gericht onderzoek te kunnen doen naar de klachten is het belangrijk om goed te luisteren. Ik probeer dat in de tijd die ik voor mijn patiënten heb ook echt te doen.  

Ik werk alweer ruim 17 jaar in het BovenIJ. Het ziekenhuis is vrij klein waardoor de lijnen kort zijn en de artsen benaderbaar. Voor de patiënten is dit fijn, maar ik vind dit zelf ook heel prettig. Het is dan ook niet voor niets dat ik hier al zo lang werk.’

Opleiding en specialisatie
2009: TOA-diploma behaald

 

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Orthoptie

  • Telefoonnummer 020-6346282
  • Route 26 - polikliniek Oogheelkunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven