Afdeling

Oogheelkunde polikliniek

Bij elke patiënt probeer ik het maximale eruit te halen

portretfoto van Arash Khazen, oogarts in het BovenIJ ziekenhuis
Arash Khazen
oogarts
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Oogheelkunde polikliniek

Bij de polikliniek oogheelkunde zien we patiënten met problemen aan het oog. We zoeken de oorzaak en zorgen ervoor dat u de behandeling krijgt die bij u past. 

 

Uw bezoek aan de polikliniek

In het BovenIJ ziekenhuis zijn we expert in het behandelen van staar. Onze oogartsen hebben veel ervaring met staaroperaties. Ook voor andere oog aandoeningen kunt bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor een oogcontrole als iemand in de familie suikerziekte of glaucoom heeft.

Orthoptie

Is er iets mis met de samenwerking tussen de ogen of aan de oogstand? Dan vragen we een orthoptist om hulp. Deze expert onderzoekt de oogstand, de samenwerking van de ogen en de werking van de oogspieren. Kinderen onder de 12 jaar die naar de oogarts moeten, worden soms eerst gezien door de orthoptist. 

Is er iets mis met de samenwerking tussen de ogen of aan de oogstand? Dan vragen we een orthoptist om hulp. Deze expert onderzoekt de oogstand, de samenwerking van de ogen en de werking van de oogspieren. Kinderen onder de 12 jaar die naar de oogarts moeten, worden soms eerst gezien door de orthoptist. 

Contact

Uw afspraak

U bent verwezen naar de polikliniek Oogheelkunde. De polikliniek plant een afspraak voor u in. Binnen 3 werkdagen krijgt u hierover bericht, per mail of post.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6282 (Helaas vandaag telefonisch slecht bereikbaar, onze excuses voor het ongemak.)
  • Route 26

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Bij staar is de lens van uw oog wazig. Staar komt vooral voor bij mensen die ouder zijn. In BovenIJ ziekenhuis kunt u geopereerd worden aan uw staar, zodat u beter kunt zien.

Lees meer

Bij natte maculadegeneratie is het centrum van uw netvlies beschadigd. Dit zien we vooral bij ouderen. In het BovenIJ ziekenhuis behandelen we natte maculadegeneratie met injecties in het oog.

Lees meer

Bij droge maculadegeneratie is het midden van uw netvlies beschadigd. Dit zien we vooral bij ouderen. Er is geen behandeling voor.

Lees meer

Glaucoom is een ziekte van het oog, waarbij de oogzenuw beschadigd raakt. Dit komt meestal door een verhoogde oogdruk. In het BovenIJ ziekenhuis behandelen we glaucoom met oogdruppels.

Lees meer

Hoge oogdruk kan schade veroorzaken en u kunt zelfs glaucoom krijgen, een ziekte van de oogzenuw. In het BovenIJ ziekenhuis kunnen we hoge oogdruk onderzoeken en behandelen.

Lees meer

Een injectie in het oog met geneesmiddel remt de groei van de bloedvaatjes. Dit helpt bij verschillende aandoeningen van het oog, zoals natte maculadegeneratie, diabetische retinopathie en vaatafsluitingen. Het doel van de behandeling is om het proces in het oog te stabiliseren, soms kunt u na behandeling weer beter zien. In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in deze injecties.

Lees meer

U heeft teveel ooglidhuid waardoor de oogleden in beeld hangen. De oogarts kan dit tijdens een operatie verwijderen. Dit noemen we een ooglidcorrectie.

Lees meer

Bij staar is de lens van uw oog wazig. Staar gaat niet vanzelf over en er zijn geen medicijnen tegen. De enige oplossing is een operatie. In BovenIJ ziekenhuis krijgt u bij een staaroperatie een nieuwe heldere lens.

Lees meer

U heeft een afspraak voor een laserbehandeling bij nastaar, een te hoge oogdruk of een netvliesafwijking. In de folder leest u wat u kunt verwachten.

Lees meer

Herpes is een virus dat een oogontsteking kan veroorzaken. Dit is hetzelfde virus dat een koortslip geeft. U kunt in het BovenIJ ziekenhuis terecht voor onderzoek en behandeling van een oogontsteking door herpes.

Lees meer

Uveïtis is een oogontsteking van de binnenkant van het oog. Uveïtis komt vooral voor bij mensen met reuma en de ziekte van Crohn. Het is belangrijk om dit snel te behandelen, zodat uw oog niet beschadigt. U kunt in het BovenIJ ziekenhuis snel terecht voor onderzoek en behandeling van uveïtis.

Lees meer

Bij gordelroos kunt u ook een oogontsteking krijgen. Het hoornvlies van uw oog is dan ontstoken. U kunt in het BovenIJ ziekenhuis terecht voor onderzoek en behandeling van oogontsteking door gordelroos.

Lees meer

Een fluorescentie-angiografie (FAG) is fotografie van de bloedvaatjes van het netvlies. Het onderzoek is bedoeld om de kwaliteit van het netvlies in kaart te brengen. Dit gebeurt met speciale foto's. In deze folder leest u er meer over.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Het is een wereld van verschil!

Ze ontdekte pas na haar staaroperatie hoe slecht ze zag

Op haar 75e kreeg Siny een uitnodiging voor een rijbewijskeuring. De keuring verliep goed, maar toch kreeg ze papieren mee om haar ogen in het ziekenhuis te laten controleren. De oogarts constateerde staar aan beide ogen. 'Ik dacht dat de glazen van mijn bril vies waren.'

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven