Afdeling

Urologie polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Urologie polikliniek

Op de urologie polikliniek behandelen we mensen met problemen aan de nieren en urinewegen. U kunt hier terecht voor een afspraak met uw arts en voor behandelingen. Ook houden we speciale spreekuren over bepaalde onderwerpen.

Speciale spreekuren

Sommige urologische aandoeningen komen vaak voor, zoals plasproblemen of bekkenbodemklachten. Om u daarbij sneller te kunnen helpen, hebben wij speciale poliklinieken en spreekuren. Hier plannen we afspraak en onderzoek zoveel mogelijk op een dag.

Spreekuur mannenpolikliniek

Op het spreekuur van de mannenpolikliniek komen mannen met urologische klachten, zoals plasklachten en erectiestoornissen. Deze klachten kunnen komen door een aandoening aan de blaas of prostaat. Mannen boven de 50 kunnen daarnaast last hebben van klachten als moeheid, energietekort of een erectiestoornis door tekort aan testosteron (mannelijk hormoon). Het spreekuur is om de week op dinsdag tussen 09.00 en 12.00 uur.

Mannenpolikliniek

Spreekuur bekkenbodem polikliniek

Onze bekkenbodem polikliniek richt zich op vrouwen met klachten als urineverlies, verzakkingen of pijn bij het vrijen. Vaak is hier iets aan te doen. Op het spreekuur doen we onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Het spreekuur is elke donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Bekkenbodem polikliniek

Continentie polikliniek

Aandoeningen aan de urinewegen zijn lastig en vragen om veel aanpassingen in uw leven. Met vragen over uw aandoening kunt u in het BovenIJ ziekenhuis terecht bij de verpleegkundigen van de continentie polikliniek. De continentieverpleegkundigen zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.

Continentie polikliniek

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6243
  • Route 33

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

De uroloog heeft u het advies gegeven om uw prostaatvergroting te laten opereren. U bent hiermee akkoord gegaan. Voor deze operatie wordt u 1 tot 3 dagen in het ziekenhuis opgenomen. In deze folder leest u wat u bij deze behandeling kunt verwachten.

Lees meer

U bent bij de uroloog of op de afdeling spoedeisende hulp geweest, omdat u last heeft van pijnaanvallen in de nierstreek. Mogelijk veroorzaakt een steentje in één van beide urineleiders krampaanvallen, die niersteenkolieken worden genoemd.

Lees meer

Deze informatie geeft een globaal overzicht van de behandeling van een niet-ingedaalde testis (zaadbal). De operatie die nodig is om een zaadbal in de balzak te brengen heet orchidopexie. Er kunnen soms redenen zijn, waarom kan worden afgeweken van de beschreven behandeling.

Lees meer

Vasectomie is het Latijnse woord voor sterilisatie bij de man. Bij deze ingreep wordt van de linker en de rechter zaadleider een stukje weggenomen (± 2 cm), waarna de uiteinden worden afgebonden. Door deze onderbreking van de zaadleiders wordt het zaadtransport vanuit de zaadballen geblokkeerd. Deze ingreep maakt de door u gewenste onvruchtbaarheid mogelijk. Vasectomie is in principe onherroepelijk en is daarom alleen een goede keuze wanneer u zeker weet dat u geen kinderen (meer) wilt.

Lees meer

Een besnijdenis is een kleine ingreep, waarbij we (een deel van) de voorhuid van de penis verwijderen. Heeft uw kind last heeft van een vernauwde voorhuid? Dan kan besnijdenis een oplossing zijn.

Lees meer

Een besnijdenis (circumcisie) is een kleine operatieve ingreep, waarbij de voorhuid wordt verwijderd. Het is goed u te realiseren dat uw persoonlijke situatie anders kan zijn dan beschreven. Bijzondere omstandigheden kunnen aanleiding zijn voor een wijziging in de behandeling. Dit wordt met u besproken.

Lees meer

Bij een overactieve blaas kan iemand last hebben van vaak plassen overdag en ‘s nachts. Er kan sprake zijn van sterke aandrang bij het plassen waarbij ook urineverlies kan optreden. In overleg met uw arts is gekozen voor een behandeling van de overactieve blaas.

Lees meer

Een urodynamisch onderzoek is een onderzoek naar het functioneren van de blaas en de plasbuis. Dit onderzoek wordt verricht omdat er stoornissen worden vermoed in de blaas, prostaat of plasbuis, bijvoorbeeld bij plas- of incontinentieproblemen.

Lees meer

De prostaat is een klier die om de plasbuis heen ligt, daar waar de plasbuis de blaas uitkomt en overgaat in de penis. De prostaat voegt vocht toe aan de zaadcellen die in de testikels worden aangemaakt. Bij een aantal mannen boven de 45 jaar gaat de prostaat groeien. Door een vergrote prostaat wordt de plasbuis dichtgedrukt.

Lees meer

Blaaskanker is kanker van de blaas. U heeft dan een tumor in de wand van de blaas. In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van blaaskanker.

Lees meer

Uw uroloog heeft met u afgesproken dat u behandeld wordt middels een blaasspoeling. Er zijn verschillende soorten blaasspoelingen mogelijk. In onderstaande folders treft u hier meer informatie over aan.

Lees meer

In overleg met uw arts wordt bij u een hydrocèle of spermatocèle operatie verricht. Deze operatie betreft een ingreep aan het scrotum (balzak). In deze folder leest u daar meer over.

Lees meer

Een cystoscopie is een inwendig blaasonderzoek. In deze folder leest u welke voorbereidingen nodig zijn, hoe het onderzoek eruit ziet en wat u daarna kunt verwachten.

Lees meer

Echografie is een onderzoek met behulp van geluidsgolven, waarbij een orgaan in beeld wordt gebracht. In dit geval de prostaat. In deze folder leest u meer over dit onderzoek.

Lees meer

Uw arts heeft voorgesteld om een suprapubische (sp) katheter in te brengen. Een katheter is een dun slangetje dat ervoor zorgt dat de urine continu uit de blaas loopt. In deze folder leest u over wat u kunt verwachten voor, tijdens en na het onderzoek.

Lees meer

Uroflow betekent urinestraal en metrie betekent meten. Uroflowmetrie is een onderzoek waarbij de hoeveelheid en de kracht van de urinestraal binnen een bepaalde tijd wordt gemeten.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Mijn BovenIJ

Het was fijn dat ik niet naar het ziekenhuis hoefde.

Willem ging voor het eerst beeldbellen met zijn arts via de BeterDichtbij app. Dat verliep goed: ‘Het was fijn dat ik niet naar het ziekenhuis hoefde.' 

Mijn BovenIJ

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven