Afdeling

Radiologie polikliniek

Door persoonlijk contact hoop ik patiënten gerust te stellen

portretfoto van Berith Kemps, radioloog in het BovenIJ ziekenhuis
Berith Kemps
radioloog
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Radiologie polikliniek

Op de radiologie polikliniek kunt u terecht voor onderzoek dat u lichaam (deels) in beeld brengt. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken. Zo kunnen we zien of er sprake is van een ziekte. Ook bekijken we met radiologie hoe uw organen werken.

Uw bezoek aan de polikliniek

Uw huisarts kan u doorverwijzen voor een radiologisch onderzoek, maar ook uw behandelend arts in het BovenIJ ziekenhuis kan dat doen. Voor sommige van onze onderzoeken moet u zich van tevoren voorbereiden. Informatie hierover ontvangt u voor uw afspraak via mail en het Mijn BovenIJ patiëntenportaal.

MRI in de avond

U kunt elke dag op de afdeling terecht. Op woensdag en donderdagavond is de afdeling tot 21.00 uur open voor MRI-afspraken.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6166
  • E-mailadres radiologie@bovenij.nl
  • Route 54

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Met een MRI-onderzoek brengt de radioloog de binnenkant van het lichaam in beeld. Dit gebeurt met een sterke magneet en radiogolven. Dit is pijnloos en onschadelijk. Een MRI laat ook kleine details in het lichaam goed zien.

Lees meer

Echografie is een onderzoek met geluidsgolven. De geluidsgolven dringen het lichaam binnen en de inwendige organen kaatsen ze terug. De computer zet dit om in beeld.

Lees meer

Mammografie is een röntgenonderzoek van de borsten. Het is een methode om kleine veranderingen in de borsten zichtbaar te maken.

Lees meer

Een maagonderzoek is een röntgenonderzoek van de maag. Dit orgaan is op een gewone röntgenfoto niet zichtbaar.

Lees meer

Bij een punctie worden er cellen en vocht uit uw lichaam opgezogen met behulp van een dunne naald. Meestal gebeurt dit onder lokale verdoving. Zo merkt u zo weinig mogelijk van de punctie. Het materiaal wordt onderzocht in een laboratorium.

Lees meer

Stereotaxie betekent vanuit twee richtingen beoordelen. Stereotaxie is een methode om een bepaalde plek binnen de borst te bepalen.

Lees meer

Met een echografie is het mogelijk om eventuele afwijkingen in 'weke' delen van uw lichaam op te sporen. Bij een punctie wordt met een dunne holle naald een stukje weefsel weggenomen. Met de echografie bepaalt de radioloog de plek van de punctie.

Lees meer

Een angiografie is een röntgenonderzoek van de slagaderen. Bij dit onderzoek wordt met een jodiumhoudende contrastvloeistof het verloop van de vaten zichtbaar. Met een angiografie kan de werking en eventuele afwijkingen van de slagaderen in beeld gebracht worden.

Lees meer

Een cystografie is een onderzoek van de blaas. De blaas wordt gevuld met een oplossing van verdund contrastmiddel. Daarna maken we een aantal röntgenfoto's.

Lees meer

Het DEXA-onderzoek is een onderzoek waarbij de botdichtheid wordt gemeten.

Lees meer

Een dunne darm foto is een röntgenonderzoek van de dunne darm. Om de dunne darm zichtbaar te maken wordt er een contrastmiddel toegediend.

Lees meer

Een enkel - arm index onderzoek is een onderzoek door middel van bloeddrukmetingen aan uw armen en benen. Deze metingen geven een indruk van de conditie van uw bloedvaten.

Lees meer

Een teendruk en vingerdruk onderzoek is een onderzoek waarbij de bloeddruk aan de grote tenen wordt gemeten. Zo krijgen we een indruk van de conditie van uw bloedvaten.

Lees meer

Een slikvideo is een röntgenonderzoek van de slikbeweging. Van buiten kunnen we niet zien wat er precies tijdens het slikken gebeurt. Door contrastmiddel (Telebrix) te gebruiken wordt de hap/slok in de keel wel zichtbaar.

Lees meer

Een slokdarmonderzoek is een röntgenonderzoek van de slokdarm. Dit orgaan is op een gewone röntgenfoto niet zichtbaar.

Lees meer

Bij een Thoracic Outlet Syndroom (T.O.S.) onderzoek wordt de bloeddoorstroming in de armen gemeten. Ook wordt onderzocht of de bloeddoorstroming verandert bij bepaalde standen van de arm.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven