onderzoek

Echografie onderzoek

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Echografie onderzoek
Echografie is een onderzoek met geluidsgolven. De geluidsgolven dringen het lichaam binnen en de inwendige organen kaatsen ze terug. De computer zet dit om in beeld.

Het onderzoek in stappen

Verwijzing

Uw arts wil meer duidelijkheid krijgen over wat er met u aan de hand is, en vraagt daarom een echografie aan. De polikliniek waar u onder behandeling bent, maakt de afspraak. Ook uw huisarts kan u doorverwijzen voor een echografie. 

Melden

U meldt zich bij de radiologie polikliniek.

Gel

U gaat op de onderzoekstafel liggen. Het deel van het lichaam dat de laborant gaat onderzoeken moet bloot zijn. Daar brengt de laborant gel op aan.

Houding

Het is belangrijk dat u stil blijft liggen. Soms vraagt de laborant of u van houding wilt veranderen.

Scannen

De laborant gaat met een apparaat over het te onderzoeken gebied. Dat doet geen pijn. Dit apparaat maakt meerdere opnames.  Het onderzoek duurt 10 tot 20 minuten.

Na het onderzoek

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer. De laborant overlegt met de radioloog of het onderzoek klaar is.

Uitslag

De radioloog bestudeert de gemaakte foto’s. Na 2 tot 3 werkdagen is de uitslag bekend. U krijgt de uitslag van uw behandelend arts.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6166
  • E-mailadres radiologie@bovenij.nl
  • Route 54

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven