Afdeling

Maag-, darm- en leverziekten (MDL) polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Maag-, darm- en leverziekten (MDL) polikliniek

Op onze polikliniek maag-, darm-, en leverziekten (MDL) herkennen en behandelen we ziektes van de maag, darm en lever. U kunt bij ons terecht voor een afspraak met uw arts en voor behandelingen.

Vragen over medicatie en corona 

Gebruikt u ontstekingsremmende medicatie voor de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa? Een deel van deze medicijnen heeft als bijwerking een verminderde weerstand. Probeert u daarom een besmetting met corona te voorkomen. Afspraken op de polikliniek zetten wij zoveel mogelijk om in telefonische afspraken. Afspraken voor medicatietoediening op de infuuskamer gaan wel door. We adviseren u om door te gaan met het gebruik van uw medicatie. Alleen als u Prednison gebruikt, kunt hierover overleggen met uw arts. 

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Openingstijden Maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 16.30 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6185
  • Route 2e etage west

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Bij een gastroscopie bekijkt de arts de binnenkant van uw slokdarm, maag en twaalfvingerige darm. Dit doen we door middel van een slangetje met een klein cameraatje aan het uiteinde: de endoscoop.

Lees meer

Bij een coloscopie bekijken we uw dikke darm met een endoscoop. Dit is een slangetje met een cameraatje aan het uiteinde. Bij het onderzoek kan de arts een stukje weefsel wegnemen om verder te onderzoeken. Ook kunnen we poliepen verwijderen, bloedingen stelpen en vernauwingen oprekken.

Lees meer

In overleg met uw arts heeft u besloten om een leverpunctie te laten verrichten. Bij dit onderzoek neemt de arts met een dunne holle naald een klein stukje weefsel uit de lever. Door de leverpunctie kunnen we het weefsel onder de microscoop onderzoeken om leverafwijkingen op te sporen. In deze folder geven wij u informatie over deze ingreep.

Lees meer

Uw behandelend arts heeft voorgesteld om bij u een sigmoïdscopie te verrichten. In deze folder krijgt u meer informatie over het onderzoek en over de voorbereidingen die u dient te treffen. Ook kunt u lezen wat u tijdens en na het onderzoek kunt verwachten.

Lees meer

Darmkanker is een kankersoort die vaak voorkomt. Er zijn verschillende soorten darmkanker. U kunt in het BovenIJ ziekenhuis terecht voor onderzoek en behandeling van darmkanker.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven