Afdeling

Geriatrie polikliniek

Ik bekijk samen met de patiënt en zijn naasten hoe ik het beste kan helpen

portretfoto van Winih Markitor, internist-ouderengeneeskunde in het BovenIJ ziekenhuis
Winih Markito
internist-ouderengeneeskunde
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Geriatrie polikliniek

Op de polikliniek geriatrie zien we ouderen met verschillende vragen en problemen. U kunt hier terecht voor een afspraak met uw arts en voor onderzoek en behandelingen.

Uw bezoek aan de polikliniek

Tijdens uw afspraak met de klinisch geriater of internist-ouderengeneeskunde bespreken we uw lichamelijke en of psychische klachten. Ook bekijken we de thuissituatie. Uw arts doet ook lichamelijk onderzoek. Eventueel is nog meer onderzoek nodig, zoals een bloedonderzoek, röntgenfoto of hartfilmpje. Dit eerste bezoek aan de polikliniek geriatrie duurt ongeveer 1,5 uur.

Controle

Vaak komt u na de eerste afspraak 1 of meerdere keren voor controle terug. De arts bespreekt dan met u de resultaten. Ook bepaalt hij samen met u de behandeling. In uw behandelplan staan bijvoorbeeld adviezen over uw medicijngebruik, tips voor extra zorg of speciale hulp. Uw huisarts neemt daarna de behandeling over. Dit controlebezoek duurt 30 minuten.

Meldpunt ouderenzorg

De klinisch geriater en internist-ouderengeneeskunde werken nauw samen met de coördinator van het meldpunt ouderenzorg. Dit meldpunt probeert dementie zo vroeg mogelijk te ontdekken. Zo kunnen we zorgen dat u zo snel mogelijk de hulp en zorg krijgt die u nodig heeft.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6253
  • Route 2e etage - zuid

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Als u ouder wordt, kunt u te maken krijgen met een Milde Cognitieve Stoornis. We kunnen dit behandelen. U kunt zelf ook veel doen, door goed te blijven bewegen en geestelijk actief te blijven. U kunt meer lezen in de folder.

Lees meer

Veel ouderen hebben last van duizeligheid. Dit uit zich door verschillende klachten. U kunt zich niet lekker voelen, of licht in het hoofd. Of u voelt zich onzeker bij het opstaan en lopen en heeft angst om te vallen. Een belangrijke oorzaak hiervan is verstoring van de bloeddrukregulatie. We noemen dit orthostatische hypotensie.

Lees meer

Er is op dit moment geen behandeling om de ziekte van Alzheimer te genezen of te stoppen. Een speciale pleister die u dagelijks op u arm plakt, kan wel helpen om het proces te vertragen. We noemen dit een Rivastigmine-pleister.

Lees meer

Wanneer u of uw naaste te maken krijgt met dementie, heeft dat grote impact op jullie gezamenlijke manier van leven. Het is belangrijk om met elkaar in contact te kunnen blijven. Klinisch psycholoog Huub Buijssen schreef er een boek over aan de hand van ervaringen met zijn ouders.

Lees meer

Uw familielid of naaste is in ons ziekenhuis opgenomen vanwege een ziekte, ongeval, operatie of om een andere reden. Tijdens de opname kan uw familielid of naaste acuut verward raken. In deze folder geven wij wat meer uitleg over deze vorm van verwardheid, die wij ook wel een delier noemen.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven