Afdeling

Meldpunt ouderenzorg

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Meldpunt ouderenzorg

Is bij u of bij uw partner de diagnose dementie gesteld? Of kent u iemand in uw omgeving waarbij u een vermoeden heeft van dementie? Dan kunt u terecht bij het Meldpunt Ouderenzorg. U kunt zich aanmelden bij zorgorganisatie Evean.

Aanmelden

Iedereen die met dementie te maken heeft, kan om hulp vragen bij het meldpunt ouderenzorg. Het Meldpunt Ouderenzorg probeert dementie zo vroeg mogelijk te ontdekken. Het is belangrijk dat u hier duidelijk vertelt wat u merkt van uw of uw partners vergeetachtigheid. Zo kan snel goede zorg worden gestart.

Begeleiding door een casemanager

Als u hoort dat u dementie heeft, kan dit een grote schok zijn. U krijgt te maken met verschillende hulpverleners en bent op zoek naar informatie. Dan is het fijn om 1 contactpersoon te hebben. Dit is iemand die u steunt en kijkt wat u nodig heeft. Zo’n contactpersoon noemen we een casemanager. De casemanager Dementie is er speciaal voor u en uw naasten.

Samenwerking

Het meldpunt ouderenzorg is onderdeel van de Zorgketen Dementie Amsterdam-Noord. Dit is een samenwerking tussen Cordaan Thuiszorg, Evean, Mentrum Ouderen, Huisartsenoverleg Amsterdam Noord, Stichting Doras en BovenIJ ziekenhuis. De Zorgketen Dementie wordt gesteund door Alzheimer Nederland, afdeling Amsterdam en het Stadsdeel Amsterdam Noord.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 0299-394924
  • E-mailadres meldpuntdementieketenamsterdamnoord@evean.nl

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Als u ouder wordt, kunt u te maken krijgen met een Milde Cognitieve Stoornis. We kunnen dit behandelen. U kunt zelf ook veel doen, door goed te blijven bewegen en geestelijk actief te blijven. U kunt meer lezen in de folder.

Lees meer

Er is op dit moment geen behandeling om de ziekte van Alzheimer te genezen of te stoppen. Een speciale pleister die u dagelijks op u arm plakt, kan wel helpen om het proces te vertragen. We noemen dit een Rivastigmine-pleister.

Lees meer

Wanneer u of uw naaste te maken krijgt met dementie, heeft dat grote impact op jullie gezamenlijke manier van leven. Het is belangrijk om met elkaar in contact te kunnen blijven. Klinisch psycholoog Huub Buijssen schreef er een boek over aan de hand van ervaringen met zijn ouders.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven