geriatrieverpleegkundige

Isabelle Woltheus

Probeer te kijken naar de mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Isabelle Woltheus

‘Ik heb altijd al geroepen dat ik, net als mijn zus, in de (ouderen)zorg zou werken. Terwijl iedereen zei: doe het niet, je draait altijd wisseldiensten en moet werken als je vrienden vrij zijn, konden ze mij niet van het idee afhalen. Na verschillende jaren ervaring in een verpleeghuis en in het ziekenhuis als verpleegkundige, werk ik inmiddels een paar jaar als Geriatrieverpleegkundige op de klinische afdeling van het BovenIJ ziekenhuis. Ook werk ik een dag in de week op de polikliniek Geriatrie. Op de polikliniek doe ik geheugentesten en een deel van het lichamelijk onderzoek.

Op de Psycho-Geriatrie afdeling in het verpleeghuis waar ik werkte, heb ik geleerd om te kijken naar hoe men vroeger was. Wat waren de gewoontes van een patiënt en hoe kunnen we daarop inspelen? Dit pas ik nu ook toe als verpleegkundige in het ziekenhuis. Met de familie inventariseer ik hoe de situatie thuis was en hoe we dit in het ziekenhuis kunnen nabootsen. Als een echtpaar bijvoorbeeld gewend is om altijd samen een boterham te eten moeten ze hier ook de gelegenheid krijgen om dit te doen.

Ik krijg vaak te horen dat ik vrolijk ben en probeer te kijken naar mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Wat kunnen patiënten vooral wél? Hierbij is het belangrijk dat ik goed luister naar wat mijn patiënten te vertellen hebben. Soms ligt hier iets achter waar ik heel veel mee kan.’

Aandachtsgebieden

Geriatrie, vrijheidsbeperkende maatregelen, kwetsbare ouderen

Opleiding en specialisatie

  • 1990 Opleiding ziekenverzorgende
  • 2011 Opleiding verpleegkundige
  • 2016-2017 Opleiding Geriatrie

 

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Geriatrie polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6253
  • Route 2e etage - zuid

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven