geriatrieverpleegkundige

Sandra Uithuisje

Het blijft bijzonder om onderdeel te zijn van hun kwetsbaarheid

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. S. Uithuisje

‘Na 25 jaar in een verpleeghuis te hebben gewerkt wilde ik iets anders en kwam ik bij BovenIJ terecht. Als geriatrieverpleegkundige werk ik opnieuw met oudere mensen, en ondersteun ik de geriaters bij de intake van nieuwe patiënten. Ik doe cognitieve screenings, lichamelijk onderzoek en controlepatiënten screen ik opnieuw om de voortgang of verdere achteruitgang te bekijken.

Ouderen hebben veel levenservaring en verhalen. Deze mensen hebben vaak zoveel meegemaakt, het blijft bijzonder om onderdeel te zijn van hun kwetsbaarheid. Het liefste zou ik alles voor mijn patiënten doen, maar dat kan natuurlijk niet. Ik krijg gelukkig wel vaak terug dat mijn patiënten zich bij mij veilig en geborgen voelen. Soms is het alleen al fijn om even samen naar buiten te kijken en niets te zeggen. Er gewoon voor iemand te zijn. 
Patiënten die bij ons op de poli komen zijn vaak bang voor de uitslag van de onderzoeken, en ik doe mijn best om ze gerust te stellen. Wanneer wij weten wat er met een persoon aan de hand is geven wij ze handvaten en reiken wij hulpmiddelen aan om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen leven. 
Het BovenIJ ziekenhuis is net een dorp; kleinschalig en veel mensen kennen elkaar. Patiënten uit Amsterdam Noord zijn geweldig. Maar ook steeds meer mensen buiten Noord komen naar het BovenIJ ziekenhuis, zo leuk!’ 
Opleiding en specialisatie
  • Dec 2020 - maart 2022 opleiding geriatrie 
  • Maart 2012 - maart 2014 verpleegkundig opleiding
Andere werkzaamheden
Naast het werken op de poli werk ik ook in de kliniek op afdeling 3 Oost (interne-, long- en oncologie patiënten).

 

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Geriatrie polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6253
  • Route 2e etage - zuid

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven