Afdeling

Eerste Hart Hulp

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Eerste Hart Hulp

Met pijn op de borst en/of mogelijke hartklachten komt u terecht op de Eerste Hart Hulp. U komt hier op verwijzing van de huisarts, per ambulance of via de arts-assistent van de afdeling Spoedeisende Eerste Hulp.

Verblijf

De Eerste Hart Hulp is een onderdeel van de afdeling Spoedeisende Eerste Hulp. U kunt hier maximaal 24 uur blijven. In deze periode vinden er onderzoeken plaats en wordt eventueel een kortdurende behandeling gestart. U wordt aangesloten aan een bewakingsmonitor. Tijdens uw verblijf is bezoek in beperkte mate toegestaan. Dat betekent dat er niet meer dan twee personen tegelijkertijd op bezoek mogen komen. Mochten er meer bezoekers zijn, dan kunnen zij elkaar aflossen.

Vervolg

Vanuit deze afdeling kunt u voor behandeling worden overgeplaatst naar een verpleegafdeling in het ziekenhuis of naar een ander ziekenhuis. Of u kunt naar huis.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6200
  • Route Ingang Spoedeisende Eerste Hulp

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Boezemfibrilleren is één van de meest voorkomende hartritmestoornissen. Hierbij klopt het hart onregelmatig en meestal sneller dan normaal. De stoornis is niet levensbedreigend, maar moet meestal wel behandeld worden om schade aan het hart te voorkomen.

Lees meer

Hartfalen is een chronische ziekte die steeds vaker voorkomt. Hartfalen betekent dat het hart het bloed minder goed kan rondpompen door het lichaam. Hartfalen ontstaat door hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct, hoge bloeddruk en problemen met de hartklep.

Lees meer

Bij een hartinfarct raakt een bloedvat van het hart plotseling afgesloten. Meestal komt dit door een bloedstolsel waardoor er geen bloed meer stroom naar dat deel van het hart. Hierdoor ontstaat schade aan de hartspier.

Lees meer

De arts stelt vast dat u een hartinfarct heeft doorgemaakt. Vragen die de arts wil beantwoorden zijn: Hoe groot is de schade aan uw hart? Op welke plek is uw hart beschadigd? Wat is de beste behandeling voor u? Daarvoor is verder onderzoek nodig naar de conditie van uw hart.

Lees meer

Een echocardiografie is een onderzoek waarbij door middel van geluidsgolven een afbeelding van het hart gemaakt kan worden.

Lees meer

Bij een hartkatheterisatie checkt de arts de bloedvaten rondom uw hart. Zo weten we of sommige bloedvaten te nauw zijn.

Lees meer

Een Holter-ECG is eigenlijk niets anders dan een hartfilmpje van 24 uur, dat wordt opgenomen tijdens uw normale dagelijkse bezigheden.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor een 24-uurs bloeddrukmeting. Door dit onderzoek krijgt de arts een nauwkeurig beeld van uw bloeddruk gedurende een dag en een nacht. Zo kan bekeken worden bij welke activiteiten of na welke medicijnen uw bloeddruk te hoog of te laag is geweest. In de bijgevoegde folder leest u wat u kunt verwachten bij dit onderzoek.

Lees meer

Een pacemaker is een apparaatje dat ervoor zorgt dat het hart in het juiste ritme blijft kloppen. Hiervoor geeft dit apparaat kleine stroomstootjes af. Meestal is een pacemaker nodig als het hartritme te langzaam is.

Lees meer

In deze folder leest u over wat er gebeurt voor, tijdens en na een elektrische cardioversie. Met een elektrische cardioversie probeert de cardioloog uw verstoorde hartritme (ook wel boezemfibrilleren of boezemflutter genoemd) met een stroomstoot te herstellen.

Lees meer

Binnenkort heeft u een afspraak voor het maken van een hartfilmpje (ECG). In deze folder leest u wat bij dit onderzoek kunt verwachten.

Lees meer

Isordil is een medicijn dat bloedvaten verwijdt, waardoor het hart het bloed gemakkelijker kan wegpompen en minder werk hoeft te verrichten. Isordil is ook bekend onder de naam ‘Isosorbidedinitraat (tablet)’ of ‘Nitroglycerine (NTG-spray)’. In de bijgevoegde folder leest u meer over dit medicijn.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven