behandeling

Hartinfarct behandeling

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Hartinfarct behandeling
De arts stelt vast dat u een hartinfarct heeft doorgemaakt. Vragen die de arts wil beantwoorden zijn: Hoe groot is de schade aan uw hart? Op welke plek is uw hart beschadigd? Wat is de beste behandeling voor u? Daarvoor is verder onderzoek nodig naar de conditie van uw hart.

Zodra een onderzoek is ingepland, vertelt de arts of verpleegkundige wat u kunt verwachten. Stel gerust vragen als u iets onduidelijk is. Als u dat wilt, kunt u schriftelijke informatie krijgen over de onderzoeken. 

Onderzoek hartinfarct

Er zijn verschillende onderzoeken waarmee we bekijken wat er met uw hart aan de hand is.

  • Onderzoek Echo
  • Onderzoek Hartkatheterisatie
  • Onderzoek Fietstest 

Medicijnen

De arts schrijft medicijnen voor, die u elke dag krijgt. Deze medicijnen voorkomen dat u een nieuw hartinfarct krijgt. Onze verpleegkundige vertelt hoe u het medicijn voor ‘onder de tong’ moet gebruiken. Dit is een pil of spray die u neemt als u druk of pijn op de borst voelt. Deze medicijnen moet u voortaan altijd bij u hebben.

U herstelt thuis verder van de hartinfarct. Dat doet u met het hartrevalidatie programma van het BovenIJ ziekenhuis. Hierbij wordt u begeleid door verschillende specialisten, zoals een cardioloog, een fysiotherapeut, een diëtiste, een maatschappelijk werkster en een psycholoog. U begint 2 weken na de onderzoeken met dit programma. 

Praktische informatie

  • Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6635
  • E-mailadres poli.hartfalen@bovenij.nl
  • Route 10

Specialisme

Mijn cardioloog van Etten is altijd oprecht geïnteresseerd, en hij neemt de tijd voor je om alles goed uit te leggen. Dit doet hij in begrijpelijke taal.

Fons (72), cardiologie patiënt

De 72-jarige Fons heeft het aan zijn hart. Hij komt al jaren in het BovenIJ ziekenhuis voor controles en behandelingen. ‘In andere ziekenhuizen voelde ik me een nummer, hier voel ik me thuis.’

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven