cardioloog

Femke van de Sandt

portretfoto van Femke vd Sandt, cardioloog in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto van Femke vd Sandt, cardioloog in het BovenIJ ziekenhuis
golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Femke van de Sandt

Onze cardioloog Femke van de Sandt vindt het fijn dat in het BovenIJ de sfeer gemoedelijk is, en de lijnen kort zijn: ‘Dat is voor zowel dokters als patiënten erg prettig.’

‘Als cardioloog ben je zowel de “loodgieter” als de “elektricien” van de pomp waardoor het lichaam werkt. Daarom vind ik cardiologie een prachtig en boeiend vak. Ook de combinatie van acute en chronische zorg was voor mij een reden om voor cardiologie te kiezen. Ik ben algemeen cardioloog met als aandachtsgebied echocardiografie/cardiale beeldvorming. Samen met mijn collega’s en in samenspraak met de patiënt streven wij een optimale (cardiale) gezondheid voor al onze patiënten na. Hierbij is het belangrijk een goede vertrouwensband met de patiënt op te bouwen, wat het vak nog meer verdieping geeft. In het BovenIJ zijn de lijnen kort en is de sfeer gemoedelijk, wat voor zowel de dokters als de patiënten erg prettig is.’

Aandachtsgebieden

  • Algemene cardiologie
  • Cardiale beeldvorming, vooral echocardiografie

Opleiding en specialisatie 

  • 2003-2010 specialisatie cardiologie in OLVG Amsterdam
  • 2000-2002 coschappen in Medisch Spectrum Twente Enschede en in Argentinië
  • 1995-2002 studie Geneeskunde aan Rijksuniversiteit Groningen

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Publicaties

F.M. van de Sandt, G.S. de Ruiter.
Collaps en breedcomplextachycardie na doorgemaakt myocardinfarct. In: Hovingh G.K., Somsen G.A., redactie. Probleemgeörienteerd denken in de cardiologie. Een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek. De Tijdstroom uitgeverij, 2007.

F. van de Sandt, V. Umans.
Acute cardiac events and deployment of emergency medical teams and automated external defibrillators in large football stadiums in the Netherlands. Eur J Cardiovasc Prev Rehabil 2009;16:571-575.

F.M. van de Sandt, R. Jansen, G.K. Kimman, J.H. Ruiter.
Ventricular asystole due to inhibition of ventricular backup pacing by a dual chamber pacemaker – possible pitfalls of default settings. Neth Heart J 2010;18:323-326.

F.M. van de Sandt, C.L. Reichert.
A retrocardiac mass unveiled by a can of soda. Neth Heart J 2010;22:555-556.

F.M. van de Sandt, S.M. Boekholdt, B.J. Bouma, M. Groenink, A.P.C.M. Backx , D.R. Koolbergen, R.J. de Winter, B.J.M. Mulder.
Patent ductus arteriosus – indications and possibilities for closure. Neth Heart J 2011;19:297-300.

F.M. van de Sandt, V.P.M. van der Hulst, R.K. Riezebos.
Ramus circumflexissimus – a rare coronary artery anomaly detected with coronary computed tomography angiography. Congenit Heart Dis 2013;8(6):576-8.

Contact

Cardiologie polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6732
  • Route 10

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven