verpleegkundige

Shanne Jonk

Ik probeer de kwaliteit van leven van mijn patiënten te optimaliseren

golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Shanne Jonk

‘Hartproblemen kunnen het leven van mensen enorm beïnvloeden. Het is dan ook niet heel gek dat cardiologische patiënten vaak angstig zijn en zich zorgen maken over de toekomst. Ik probeer de kwaliteit van leven van mijn patiënten met leefstijladviezen en medicamenteuze behandeling te optimaliseren.

Ik zie mijn patiënten zowel tijdens acute ziekenhuisopname, als wanneer ze voor controle terugkomen op de polikliniek hartfalen. Doordat ik ze op beide momenten zie, kan ik een goede inschatting maken van de ontwikkeling van de patiënt. Hoe voelt hij of zij zich ten opzichte van de opnameperiode en is hij of zij vooruit of achteruitgegaan? Op basis van deze inschatting wordt bekeken of er nog aanvullende acties ondernomen moeten worden, zoals medicatie aanpassingen en/of extra uitleg over leefregels of vragen na opname.

Ik probeer een vertrouwde, kritische verpleegkundige te zijn die luistert naar het verhaal van de patiënt en daarnaar handelt. Doordat ik op de poli veel terugkerende afspraken heb met mijn patiënten bouw ik soms echt een vertrouwensband met ze op. De gesprekken worden dan ook persoonlijk, en dat vind ik heel mooi!’

Aandachtsgebieden
Cardiologie

Opleiding en specialisatie
November 2021: Start opleiding hart- en vaatverpleegkundige aan de Hogeschool van Utrecht.

Gekoppelde specialismen

Contact

Cardiologie polikliniek

 • Telefoonnummer 020-634 6732
 • Route 10

Begeleiding via de Thuismeten app is geruststellend

Hij heeft hartproblemen en loopt onder controle bij de polikliniek cardiologie

Ed kreeg te maken met hartproblemen, waarvoor hij twee keer per jaar voor controle naar de polikliniek cardiologie komt. ‘Ik heb een fijne specialist, hij luistert goed en is attent. Maar in het half jaar tussen de controles word je toch onzeker. Het gebruik van de Thuismeten app neemt dit weg. Ik voel nu veel minder stress.’

Lees de hele ervaring

Direct contact met uw eigen zorgverlener

Heeft u een medische vraag? App dan direct met uw eigen arts of zorgverlener. Voor iedere vraag die u wilt stellen, op ieder moment van de dag via uw mobiele telefoon of computer. 

Bekijk de BeterDichtbij app

 • Hallo Nina, hoe gaat het deze week met u?

  Mevr. Jansen
 • Dag mevr. Jansen, het gaat goed. Ik voel mij een stuk beter. Bedankt!

  Nina
 • Fijn om te horen, als u nog vragen heeft stel ze gerust.

  Mevr. Jansen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven