Afdeling

Cardiologie polikliniek

Via BeterDichtbij kunt u gemakkelijk vragen stellen aan onze polikliniek

portretfoto van Jeroen van Etten, cardioloog in het BovenIJ ziekenhuis
Jeroen van Etten
cardioloog
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Cardiologie polikliniek

Hartproblemen hebben een enorme impact op het leven van mensen. Snel onderzoek en goede begeleiding bij uw klachten zijn belangrijk.

Uw bezoek aan de polikliniek

U kunt op de polikliniek terecht voor controle bezoeken bij uw cardioloog. Daarnaast hebben wij specifieke spreekuren voor veel voorkomende klachten. Zo krijgt u snel onderzoek en passende ondersteuning.

Spreekuur snelle diagnostiek hartklachten

Op dit spreekuur speciaal voor nieuwe patiënten heeft u op 1 dagdeel een intake met de cardioloog gevolgd door onderzoeken. Uw uitslagen bespreekt u meteen daarna bij de cardioloog. 

Snelle diagnostiek hartklachten

Polikliniek hartfalen

Hartfalen is een chronische ziekte. Dit betekent dat het niet te genezen is. U kunt op onze polikliniek hartfalen terecht voor controle en begeleiding door een verpleegkundig specialist of gespecialiseerd verpleegkundige hartfalen. 

Hartfalen polikliniek

Polikliniek hartrevalidatie

Na een hartoperatie of een hartinfarct gaat u herstellen. De polikliniek hartrevalidatie helpt u bij dit herstel. Een deskundig team staat klaar om u te helpen bij uw revalidatie na een hartinfarct, hartoperatie of dotterprocedure.

Hartrevalidatie

Hartfunctie afdeling

Op de hartfunctie afdeling voeren we verschillende onderzoeken uit bij (mogelijke) hartklachten.

Hartfunctie afdeling

Pacemaker controle spreekuur

Voor patiënten die een pacemaker hebben, is een speciaal spreekuur door een pacemaker technicus op woensdag en vrijdag.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6732
  • Route 10

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Boezemfibrilleren is één van de meest voorkomende hartritmestoornissen. Hierbij klopt het hart onregelmatig en meestal sneller dan normaal. De stoornis is niet levensbedreigend, maar moet meestal wel behandeld worden om schade aan het hart te voorkomen.

Lees meer

Bij een hartinfarct raakt een bloedvat van het hart plotseling afgesloten. Meestal komt dit door een bloedstolsel waardoor er geen bloed meer stroom naar dat deel van het hart. Hierdoor ontstaat schade aan de hartspier.

Lees meer

De arts stelt vast dat u een hartinfarct heeft doorgemaakt. Vragen die de arts wil beantwoorden zijn: Hoe groot is de schade aan uw hart? Op welke plek is uw hart beschadigd? Wat is de beste behandeling voor u? Daarvoor is verder onderzoek nodig naar de conditie van uw hart.

Lees meer

Een echocardiografie is een onderzoek waarbij door middel van geluidsgolven een afbeelding van het hart gemaakt kan worden.

Lees meer

Bij een hartkatheterisatie checkt de arts de bloedvaten rondom uw hart. Zo weten we of sommige bloedvaten te nauw zijn.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor een 24-uurs bloeddrukmeting. Door dit onderzoek krijgt de arts een nauwkeurig beeld van uw bloeddruk gedurende een dag en een nacht. Zo kan bekeken worden bij welke activiteiten of na welke medicijnen uw bloeddruk te hoog of te laag is geweest. In de bijgevoegde folder leest u wat u kunt verwachten bij dit onderzoek.

Lees meer

Een Holter-ECG is eigenlijk niets anders dan een hartfilmpje van 24 uur, dat wordt opgenomen tijdens uw normale dagelijkse bezigheden.

Lees meer

Een pacemaker is een apparaatje dat ervoor zorgt dat het hart in het juiste ritme blijft kloppen. Hiervoor geeft dit apparaat kleine stroomstootjes af. Meestal is een pacemaker nodig als het hartritme te langzaam is.

Lees meer

In deze folder leest u over wat er gebeurt voor, tijdens en na een elektrische cardioversie. Met een elektrische cardioversie probeert de cardioloog uw verstoorde hartritme (ook wel boezemfibrilleren of boezemflutter genoemd) met een stroomstoot te herstellen.

Lees meer

Binnenkort heeft u een afspraak voor het maken van een hartfilmpje (ECG). In deze folder leest u wat bij dit onderzoek kunt verwachten.

Lees meer

Isordil is een medicijn dat bloedvaten verwijdt, waardoor het hart het bloed gemakkelijker kan wegpompen en minder werk hoeft te verrichten. Isordil is ook bekend onder de naam ‘Isosorbidedinitraat (tablet)’ of ‘Nitroglycerine (NTG-spray)’. In de bijgevoegde folder leest u meer over dit medicijn.

Lees meer

Binnenkort wordt u verwacht voor een slokdarm echocardiografie. In deze folder leest u wat er gebeurt voor, tijdens en na het onderzoek.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Bij het BovenIJ heb ik het vertrouwen dat ze geen dingen doen die ik niet wil

Ik vind het belangrijk dat ik vragen kan stellen

Het BovenIJ ziekenhuis is eerste keuze voor Trix (1954) als ze medische zorg nodig heeft. ‘Bij het BovenIJ heb ik het vertrouwen dat ze geen dingen doen die ik niet wil. Ik vind het belangrijk dat ik vragen kan stellen. Dat daar tijd en aandacht voor is. En het is om de hoek, dat is gewoon prettig. Ik zie geen reden om naar een ander ziekenhuis in de stad te gaan.’

Lees de hele ervaring

Beeldbellen met uw eigen arts of zorgverlener

Stel uw vraag via de gratis BeterDichtbij app aan uw arts of zorgverlener. Met deze app kunt u ook veilig en eenvoudig met ons beeldbellen.

Bekijk de BeterDichtbij app

  • Waarmee kan ik u helpen?

    portretfoto van Gamze Piskin, dermatoloog in het BovenIJ ziekenhuis
    Dr. G. Piskin
  • Klopt het dat mijn huid nog steeds is opgezet? Of had dit al lang over moeten zijn.

    Dhr. Tangen
  • Dat is inderdaad niet gek. Vaak slinkt de huid na twee weken. Als dit volgende week nog niet is veranderd of u heeft een andere vraag, neem dan gerust opnieuw contact op.

    portretfoto van Gamze Piskin, dermatoloog in het BovenIJ ziekenhuis
    Dr. G. Piskin
Man zit achter de laptop

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven