Afdeling

Hartfalen polikliniek

Ik hoop bij te dragen aan het welzijn van patiënten met hartfalen. Een glimlach, daar doe ik het voor

Portretfoto van Gun Verhaest, hartrevalidatie in het BovenIJ ziekenhuis
Gun Verhaest
verpleegkundig specialist
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Hartfalen polikliniek

Hartfalen is meestal een chronische ziekte die in de westerse wereld steeds vaker voorkomt. Ook in Nederland zijn er steeds meer patiënten met hartfalen. De verpleegkundig specialist cardiologie behandelt u hiervoor op de hartfalen polikliniek.

Hartfalen

Bij hartfalen is de pompfunctie van het hart verminderd waardoor er onvoldoende bloed wordt rondgepompt.Dit ontstaat door hart- en vaatziekten. Denk aan een hartinfarct, hoge bloeddruk, problemen met de hartklep, ritmestoornissen en andere, soms onbekende, oorzaken.

Uw bezoek aan de polikliniek

Een verpleegkundig specialist cardiologie behandelt u op de hartfalen polikliniek. De verpleegkundig specialist doet lichamelijk onderzoek, vraagt eventueel aanvullend onderzoek aan en stelt u optimaal in op uw medicatie. Ook geeft de verpleegkundig specialist u leefstijladviezen die kunnen helpen om uw klachten te verminderen.

De hartfalenverpleegkundige is er om u uitleg te geven en te adviseren over het leven met hartfalen Zij doet op het spreekuur onder andere een kort lichamelijk onderzoek, controleert uw medicijngebruik en bespreekt de leefstijladviezen met u.

Samenwerking

De verpleegkundig specialist cardiologie werkt vooral samen met uw cardioloog of huisarts. Er kunnen kunnen ook andere medewerkers bij de hartfalen polikliniek betrokken zijn, zoals een fysiotherapeut, diëtist en psycholoog. Indien nodig verwijst de verpleegkundig specialist u naar andere specialismen.

Thuismeten

Tijdens uw behandeling in het BovenIJ voor hartfalen, kunt u gebruik maken van de Thuismeten app. Hiermee kunt u thuis zelf gemakkelijk uw hartslag, bloeddruk en gewicht meten. Deze metingen deelt u via de Thuismeten app met de zorgverlener. Zo kijkt deze op afstand met u mee. De Thuismeten app helpt om uw gezondheid beter in de gaten te houden. U hoeft dan minder vaak voor controle naar het ziekenhuis. Ook vindt u op de Thuismeten app meer informatie over hartfalen. U kunt bijvoorbeeld video’s bekijken en krijgt tips. 

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6635
  • E-mailadres poli.hartfalen@bovenij.nl
  • Route 10

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Hartfalen is een chronische ziekte die steeds vaker voorkomt. Hartfalen betekent dat het hart het bloed minder goed kan rondpompen door het lichaam. Hartfalen ontstaat door hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct, hoge bloeddruk en problemen met de hartklep.

Lees meer

Een echocardiografie is een onderzoek waarbij door middel van geluidsgolven een afbeelding van het hart gemaakt kan worden.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Begeleiding via de Thuismeten app is geruststellend

Hij heeft hartproblemen en loopt onder controle bij de polikliniek cardiologie

Ed kreeg te maken met hartproblemen, waarvoor hij twee keer per jaar voor controle naar de polikliniek cardiologie komt. ‘Ik heb een fijne specialist, hij luistert goed en is attent. Maar in het half jaar tussen de controles word je toch onzeker. Het gebruik van de Thuismeten app neemt dit weg. Ik voel nu veel minder stress.’

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven