aandoening

Aambeien (hemorroïden)

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Aambeien
Aambeien kunnen erg vervelend zijn. De pijn kan zelfs uw dagelijks leven negatief beïnvloeden. Dit is niet nodig: met een kleine ingreep kunnen onze artsen de aambeien weghalen.

Pijn door aambeien

Aambeien (hemorroïden) zijn gezwollen bloedvaten, vlak voor de anus. Soms zijn de aambeien zo groot dat ze naar buiten uitsteken. Aambeien kunnen erg pijnlijk zijn, vooral tijdens en na het poepen. U kunt last hebben van pijn, jeuk of een drukkend gevoel bij de anus. Ook kunt u bloed verliezen bij het poepen. U ziet dan bloed op het wc-papier bij het afvegen. Dit kan ook andere oorzaken hebben, zoals een tumor in de darm. Daarom is het belangrijk dat u hiermee naar de huisarts gaat.

Oorzaken aambeien

Aambeien ontstaan bij hard persen, zoals bij een bevalling of poepen. U kunt ook aambeien krijgen door veel zitten, weinig bewegen, het uitstellen van toiletbezoek en overgewicht. Aambeien zijn niet gevaarlijk, maar u kunt er wel veel last van hebben. Sommige mensen hebben jarenlang veel pijn. Ze durven niet met hun aambeien naar de huisarts te gaan. De artsen van het BovenIJ ziekenhuis staan voor u klaar en helpen graag. Vaak bent u met een kleine behandeling van uw aambeien en pijn af.

Behandeling aambeien

Uw huisarts verwijst u door naar het BovenIJ ziekenhuis. U maakt dan een afspraak met onze chirurgie polikliniek. Onze arts onderzoekt of u echt aambeien heeft. Zo ja, dan zal hij deze direct behandelen met een barron ligatie (elastiekbehandeling). Soms is een andere behandeling nodig om uw aambeien weg te halen. Dat kan een laserbehandeling zijn.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6231
  • Route 22

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven