behandeling

Aambeien behandeling (barron ligatie)

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Aambeien behandeling (barron ligatie)
Aambeien kunnen erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er veel manieren om van uw aambeien af te komen. Het BovenIJ ziekenhuis geeft de behandeling die het beste bij u past.

Aambeien (hemorroïden) zijn gezwollen bloedvaten, vlak voor de anus (poepgaatje). Soms zijn de aambeien zo groot dat ze naar buiten steken. Aambeien kunnen erg pijnlijk zijn, vooral tijdens en na het poepen. U kunt last hebben van pijn, jeuk of een drukkend gevoel bij de anus. Ook kunt u bloed verliezen bij het poepen. U ziet dan bloed op het wc-papier bij het afvegen. Dit kan ook andere oorzaken hebben, zoals een tumor in de darm. Daarom is het belangrijk dat u hiermee naar de huisarts gaat.

Aambeien weghalen

Naar de huisarts

Heeft u tijdens of na het poepen pijn aan uw anus? Ga dan naar de huisarts. De huisarts verwijst u door naar het BovenIJ ziekenhuis.

Eerste onderzoek

Onze arts onderzoekt uw anus, het anale kanaal en het begin van de endeldarm. Dit heet een proctoscopie. Dit doet hij om te controleren of uw klachten echt door aambeien komen. Bij een proctoscopie kijkt de arts met een plastic buisje in uw anus. U ligt hierbij op uw linker zij. 

Aambeien afbinden

De meeste aambeien kunnen we direct weghalen. Dit doen wij met een Barron-ligatie. Hierbij bindt de arts een elastiekje om de aambei. Dit doet geen pijn en gebeurt zonder verdoving. Deze behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten. Na 2 tot 10 dagen valt de aambei er vanzelf af.

Extra onderzoek

Soms is nog een onderzoek nodig, bijvoorbeeld een kijkonderzoek of een röntgenfoto. Dit doen we vooral bij mensen boven de 40 jaar. Dan is namelijk de kans groter dat u geen aambeien heeft, maar iets anders. De arts bespreekt met u welke onderzoeken nodig zijn.

Laserbehandeling

Kunnen we de aambeien niet direct weghalen tijdens het eerste onderzoek? Dan zal de arts uw aambeien weghalen met een speciale laserbehandeling.

Krampend gevoel

De eerste 24 kunt u een krampend gevoel hebben in de anale regio. dat gaat vanzelf over. 

Eten en drinken

Het is belangrijk dat uw poep zacht blijft. De kans is dan kleiner dat de aambeien opnieuw uitzakken. Dit doet u door genoeg voedingsvezels te eten. Er zitten veel vezels in bijvoorbeeld volkorenbrood, bruine bonen, noten en fruit. Drink ongeveer twee liter water per dag en probeer niet te persen.

 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6231
  • Route 22

Specialisme

"Tijdens de bevalling kon ik gebruik maken van twee nieuwe draadloze ctg-apparaten en heb ik ook nog een tijdje onder de warme (massage) douche gestaan. Dit heeft mij echt geholpen tijdens de bevalling.“

Els (32), beviel in het BovenIJ

Els uit Den Ilp liep vanwege haar zwangerschap onder controle in het BovenIJ. “Dat is normaal als je zwanger bent van een meerling. De controles zijn dan niet bij een verloskundige praktijk in de buurt, maar in het ziekenhuis. In mijn omgeving hoorde ik goede verhalen over het BovenIJ ziekenhuis. Ook wonen we vlakbij het BovenIJ en mijn man werkt er in de buurt. Zo kon hij regelmatig mee naar controle afspraken.” 

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven