Afdeling

Spoedeisende Eerste Hulp (SEH)

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Spoedeisende Eerste Hulp (SEH)

De spoedeisende eerste hulp is 24 uur per dag open. De spoedeisende eerste hulp is er voor ongevallen en bij acute ziekteverschijnselen die niet door de huisartsenpost opgelost kunnen worden.

Maatregelen coronavirus

Vanwege het coronavirus nemen we extra maatregelen. Dat doen we om besmettingsgevaar onder medewerkers en patiënten te beperken. Bij een bezoek aan de spoedeisende hulp kunt u maximaal één vaste begeleider meenemen. Tijdens het verblijf op de spoedeisende hulp mag u niet wisselen van begeleider. Heeft uw kind spoedeisende hulp nodig, dan mogen beide ouders erbij blijven.

Bereikbaarheid

De ingang van de spoedeisende hulp bevindt zich aan de achterzijde van het ziekenhuis, aan de kant van de IJdoornlaan.  We behandelen patiënten op de spoedeisende hulp die door de huisarts of de huisartsenpost naar het ziekenhuis zijn doorgestuurd. Daarnaast melden patiënten zichzelf aan of komen zij met de ambulance naar het ziekenhuis.

Aanmelden

Bij binnenkomst meldt u zich bij de receptionist. Neemt u een geldig legitimatiebewijs én een geldig verzekeringsbewijs (zorgpas of polisblad) mee. De receptionist zal hierom vragen bij uw inschrijving. 

Triage

Zo snel mogelijk na uw aankomst schatten we in hoe ernstig uw hulpvraag is. Zo bepalen we hoeveel spoed er nodig is. Dit noemen we triage. We behandelen dus niet op volgorde van binnenkomst, maar kijken naar de ernst van uw probleem. Het kan dus zijn dat u langer moet wachten dan een andere patiënt, voordat een medewerker u naar een behandelkamer brengt. Patiënten die met de ambulance zijn gebracht, hebben altijd voorrang.

Wij vragen u tijdens het wachten in de behandelkamer te blijven en niet op de gang te staan of heen en weer te lopen. Dit is belangrijk voor de organisatie en de privacy van andere patiënten. 

Behandeling

De spoedeisende eerste hulp heeft maximaal tien bedden, waarvan twee op de de Eerste Hart Hulp en één traumakamer. 

Nabehandeling

In sommige gevallen heeft u na uw bezoek nog een nabehandeling nodig op de spoedeisende eerste hulp, op de polikliniek of bij de huisarts. Als bij u een gipsverband is aangelegd, wordt u doorverwezen naar de gipskamer. De gipskamer is net als alle andere poliklinieken via de hoofdingang bereikbaar. In het weekend is de gipskamer gesloten. Dan doet de spoedeisende eerste hulp verpleegkundige de nabehandeling. De verpleegkundige informeert u hierover. Als dit nodig is, krijgt u een afspraak mee naar huis. 

Naar huis

Als u buiten de regio van het ziekenhuis woont, krijgt u een brief mee voor de huisarts. Hierin staat beschreven waarvoor u behandeld bent en uw eventuele nabehandeling. Woont u binnen onze regio? Dan versturen we de brief digitaal naar uw huisarts. 

Kosten bezoek aan de spoedeisende (eerste) hulp 

De kosten van een bezoek aan de spoedeisende (eerste) hulp van een ziekenhuis vallen onder uw eigen risico. Is uw situatie niet levensbedreigend, ga dan naar de huisarts of huisartsenpost. Voor de kosten voor een bezoek aan de huisartsenpost hoeft u geen eigen risico te betalen. Als het nodig is, verwijst de huisarts u naar het ziekenhuis. De huisartsenpost is 's avonds, 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen open.

Niet verzekerd

Bent u niet verzekerd voor ziektekosten? Dan moet de behandeling direct contact betaald worden. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de onderzoeken. De receptioniste kan u hierover vooraf een indicatie geven. Betaling kan contant of via bank- of creditcard.  

Praktische informatie

  • Openingstijden 24 uur per dag
  • Telefoonnummer 020-634 6200
  • Route achterzijde ziekenhuis (in het ziekenhuis: route 44)

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven