SEH-basisarts

Jolanda van de Reep

Ik weet nooit wat een dag gaat brengen

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Jolanda van de Reep

‘Ik wilde altijd al in de zorg werken. Dit komt mede doordat mijn moeder verpleegkundige is en ik haar ervaringen meekreeg. Gedurende mijn studie kwam ik erachter dat ik een heel breed vakgebied leuk vind. Dit is uiteindelijk de Spoedeisende Hulp (SEH) geworden.

Als arts-assistent SEH zie ik veel verschillende patiënten: van jong tot oud, van klein leed tot ernstigere klachten. Deze patiënten behandel ik, laat ik opnemen of stuur ik naar huis met een poliklinische vervolgafspraak. Mensen die bijvoorbeeld een klein wondje hebben probeer ik snel te helpen zodat ze hun leven weer kunnen oppakken. Maar ik zie ook mensen die in het eindstadium van hun leven zitten, en die probeer ik dan nog kwaliteit van leven te bieden. Dit kan bij ons in het ziekenhuis zijn, of erbuiten.

Ik weet nooit wat een dag gaat brengen en laat mij verrassen door wat er komt. Dat is juist ook wat ik leuk vind. Ik zie mijn patiënten altijd heel kort, maar ik probeer toch altijd in dat korte moment van contact écht contact te maken, en in een voor de patiënt meestal wat bedreigende situatie rust en overzicht te brengen. Mensen waarderen het dat ik echt de mens probeer te zien, en niet alleen de ziekte. Dat is heel fijn!

Gekoppelde afdelingen

Contact

Spoedpost

  • Openingstijden 24 uur per dag
  • Telefoonnummer 020-634 6200
  • Route Via ingang Spoedpost (achterzijde van het ziekenhuis)

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven