Afdeling

Hartrevalidatie polikliniek

Een arm om de schouder is net zo belangrijk als medische kennis

Portretfoto van Anneke Venema, hartrevalidatie in het BovenIJ ziekenhuis
Anneke Venema
coördinator hartrevalidatie
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Hartrevalidatie polikliniek

Tijdens een traject hartrevalidatie werkt u samen met een speciaal team van het BovenIJ ziekenhuis aan uw herstel. U leert uw grenzen opnieuw kennen en verleggen. Ook krijgt u tips om gezond te leven en leert u omgaan met gevoelens van angst en onzekerheid.

Waarom hartrevalidatie?

Een hartziekte of een hartoperatie is heel heftig. Opeens bent u hartpatiënt. Dat is wennen voor u en uw naasten. U kunt hierbij angstig en onzeker zijn. Met hartrevalidatie werkt een speciaal team samen met u aan uw herstel. Dit team bestaat uit fysiotherapeuten, cardiologen, een diëtist, een maatschappelijk werkster, een psycholoog en coördinatoren hartrevalidatie. Zij ondersteunen u bij een nieuwe manier van leven en geven antwoord op uw vragen. 

Aanmelden

Hartrevalidatie is voor patiënten die bijvoorbeeld een hartinfarct hebben gehad, zijn geopereerd aan hun hart of zijn gedotterd. De cardioloog verwijst u door en na uw aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek. Bij de eerste afspraak stemmen we af hoe uw programma eruit zal zien. Aan het einde van het revalidatieprogramma bespreken we hoe het nu gaat en geven we adviezen voor thuis. U ziektekostenverzekeraar vergoedt de hartrevalidatie.

 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6545
  • Route 10

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Met hartrevalidatie werkt u samen met het speciale team van BovenIJ aan uw herstel. U leert uw grenzen opnieuw kennen en verleggen. Ook krijgt u tips om gezond te leven en leert u omgaan met gevoelens van angst en onzekerheid.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken
Ik ben zeer tevreden over de medische begeleiding. In het traject was veel persoonlijke aandacht.

Bob Couzij, patiënt hartrevalidatie

Het doormaken van een hartziekte of een hartoperatie is ingrijpend. Voor de patiënt en de naasten ontstaat er veelal een ‘nieuwe situatie’, waarbij gevoelens van angst en onzekerheid een rol spelen.

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven