behandeling

Diabetes mellitus (suikerziekte) behandeling

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Diabetes mellitus (suikerziekte) behandeling
Diabetes (suikerziekte) is een chronische ziekte: het is niet te genezen. Maar met goede begeleiding kunt u prima met diabetes leven. In BovenIJ ziekenhuis krijgt u alle informatie en hulp die u nodig heeft.

Behandelteam diabetes

Heeft u diabetes? Dan staat in het BovenIJ ziekenhuis een speciaal behandelteam voor u klaar. Zij ondersteunt patiënten met diabetes. Het behandelteam wordt geleid door een internist. Dit is een arts die gespecialiseerd is in diabetes. Ook zit er een diabetesverpleegkundige en een diëtist in het behandelteam. De internist bespreekt de onderzoeken met u en bepaalt samen met u de behandeling. De diabetesverpleegkundige leert u bijvoorbeeld hoe u uw bloedsuiker moet meten of insuline kunt spuiten. De diëtist geeft advies over gezonde voeding. Het team helpt u om noodzakelijke veranderingen door te voren in uw dagelijks leven. U kunt met al u vragen bij hen terecht.

Insuline spuiten

Bij diabetes maakt uw lichaam te weinig of geen insuline aan. Dit heeft u wel nodig, want insuline zorgt ervoor dat bloedsuiker wordt opgenomen door de cellen in uw lichaam. Heeft u insuline nodig? Dan geeft u dit aan uzelf met een spuit of pomp. U moet weten wanneer en hoeveel insuline u nodig heeft. Hiervoor meet u uw bloedsuiker. Dit leert u allemaal van onze diabetesverpleegkundige. Als het nodig is, krijgt u medicijnen om het cholesterol laag te houden. U kunt met al uw vragen bij de diabetesverpleegkundige terecht.

3-maandelijkse controle

Het diabetesteam houdt elke 3 maanden een controle. De controles worden gedaan door de internist en de diabetesverpleegkundige. Minimaal 1 week voor de jaarcontrole door de internist vragen wij u nuchter naar het laboratorium te komen voor bloedafname. U neemt dan ook uw eerste ochtendurine mee. De uitslag van het onderzoek bespreken we bij uw volgende bezoek. Voor de 3-maandelijkse controle kunt u ook zelf bloed afnemen.

Pedicure

Voor mensen met diabetes is een goede voetverzorging van groot belang. De diabetesverpleegkundige kan u verwijzen naar de pedicure.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6296
  • Route 48

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven