Afdeling

Hartfunctie afdeling

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Hartfunctie afdeling

Patiënten met (mogelijke) hartklachten kunnen op de hartfunctieafdeling terecht voor verschillende onderzoeken van het hart. 

De afdeling is onderdeel van de cardiologie polikliniek. Uw arts verwijst u door voor de nodige onderzoeken. 

Praktische informatie

  • Openingstijden 10
  • Telefoonnummer 020-634 6732

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Binnenkort heeft u een afspraak voor het maken van een hartfilmpje (ECG). In deze folder leest u wat bij dit onderzoek kunt verwachten.

Lees meer

Een echocardiografie is een onderzoek waarbij door middel van geluidsgolven een afbeelding van het hart gemaakt kan worden.

Lees meer

Met een fietstest wordt onderzocht of het hart genoeg zuurstof krijgt als u zich inspant. Dit doet u op een aangepaste hometrainer op de hartfunctie afdeling van onze polikliniek.

Lees meer

Een Holter-ECG is eigenlijk niets anders dan een hartfilmpje van 24 uur, dat wordt opgenomen tijdens uw normale dagelijkse bezigheden.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor een 24-uurs bloeddrukmeting. Door dit onderzoek krijgt de arts een nauwkeurig beeld van uw bloeddruk gedurende een dag en een nacht. Zo kan bekeken worden bij welke activiteiten of na welke medicijnen uw bloeddruk te hoog of te laag is geweest. In de bijgevoegde folder leest u wat u kunt verwachten bij dit onderzoek.

Lees meer

Een CT-scan is een soort foto van de binnenkant van uw lichaam. Hiermee kan de arts kijken hoe uw organen en weefsels eruitzien. Dit onderzoek duurt ongeveer 10-15 minuten en doet geen pijn.

Lees meer

Bij een hartkatheterisatie checkt de arts de bloedvaten rondom uw hart. Zo weten we of sommige bloedvaten te nauw zijn.

Lees meer

Binnenkort wordt u verwacht voor een slokdarm echocardiografie. In deze folder leest u wat er gebeurt voor, tijdens en na het onderzoek.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven