Schakels in patiëntenzorg

Rianne, 35 jaar
golf
  1. Home
  2. Over BovenIJ
  3. BovenIJ 35 jaar
  4. Medewerkers vertellen
  5. Rianne, 35 jaar
Van de balie tot achter de schermen

De wieg van Rianne stond bij haar ouders in Volendam ten tijde van de opening van het BovenIJ. Ze was toen net een paar maanden oud. En ze was nog net geen 35 toen ze begin dit jaar applicatiebeheerder werd op de afdeling ICT. Het BovenIJ leerde ze al veel eerder kennen. Ze solliciteerde er als achttienjarige doktersassistente, vers van de opleiding. Rianne kon aan de slag bij de poli Urologie van het BovenIJ, een plek waar ze jarenlang met veel plezier werkte. “Ik vond het een heel veelzijdige baan, omdat ik onderzoeken mocht voorbereiden en ook kon assisteren bij ingrepen. En daarnaast natuurlijk administratie en baliewerk. Je mouwen opstropen, daar hou ik van. Ik had leuke collega’s daar, vrienden eigenlijk, ik ga nog regelmatig even kletsen.”

Eerst gebruiker, nu beheerder

Toch was het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Ik dacht al een tijdje: ik kan dit, ik weet dit, ik groei niet meer. Ondertussen had ik de opleiding HBO Zorgmanagement afgerond. Ik was al jarenlang intensief betrokken geweest bij de introductie van het elektronisch patiëntendossier, als zogenaamde ‘super user’ en als lid van het testerspanel. Ik ging gaandeweg steeds meer beheren in het systeem. Toen de afdeling ICT iemand zocht om trainingen te verzorgen, zijn we gaan praten. Uiteindelijk ben ik functioneel applicatiebeheerder van het elektronisch patiëntendossier geworden.”

Voldoening

Het is de combinatie van jarenlange ervaring als doktersassistent, intensieve gebruiker van het zorginformatiesysteem en inzicht in het managen van zorg die Rianne geknipt maken voor deze functie. Dat ze geen direct patiëntencontact meer heeft, daar heeft ze vrede mee. In deze baan levert ze nog steeds een bijdrage aan goede zorg. “Ik ga langs de poli’s om samen met zorgmedewerkers te kijken hoe ze het systeem nu gebruiken, of ze alle mogelijkheden wel weten te benutten en op welke manier ik de nieuwste versie van het systeem voor hen kan optimaliseren. We kunnen nu per zorgvraag een pakket bouwen waardoor de gebruiker na een consult met één muisklik allerlei acties in gang kan zetten. Als een collega blij is met zo’n verbetering, dan ben ik dat ook. Door het proces efficiënter te maken ontstaat er meer tijd en aandacht voor de patiënt.”

Plezier

Rianne is een extravert persoon die er van houdt om plezier te maken. In haar vrije tijd vindt ze dat in dansen, van salsa in de dansschool tot zumba in de sportschool. Ze gaat ook met plezier naar haar werk. “Ik heb hele leuke collega’s op de afdeling ICT. Ik voelde me er eigenlijk meteen thuis. Ik kan met ze lachen.” Ze gaat ’s morgens met goede zin naar het BovenIJ. “Dan denk ik: leuk, ik ga vandaag weer iets doen waar iemand wat aan heeft.”

 

Van de balie tot achter de schermen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven